Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Het werkloosheidspercentage daalde in februari tot 3,4%

Het Federaal Bureau voor de Statistiek (CBS) maakte donderdag bekend dat de werkloosheid in Nederland in februari was gedaald tot 3,4%, een nieuw dieptepunt. In februari werden 336.000 werklozen geregistreerd, tegen 354.000 in januari, onderstreept het CBS.

In de afgelopen drie maanden is het aantal werklozen met gemiddeld 8.000 per maand gedaald, aldus het bureau.

De toename van het aantal werkenden is sterk onder jongeren (jonger dan 25 jaar), van wie velen parttime werken.
De grootste daling van het aantal WW-uitkeringen sinds januari vond volgens het CBS plaats in de landbouw, groenvoorziening en visserij (-4,7%).

Een nieuwe rekenmethode

In de sectoren schoonmaak, transport en logistiek en horeca is het aantal WW-uitkeringen in februari met maar liefst 4% gedaald ten opzichte van januari, wat de maatregelen tegen het coronavirus in het land vergemakkelijkt.

Sinds januari hanteert het CBS het werkloosheidspercentage volgens de nieuwe rekenmethode om te voldoen aan de Europese regelgeving sinds 2003.

Deze methode bevestigt:Werklozen en werknemers zijn beter vertegenwoordigd”, aldus het CBS, maar geeft een hoger cijfer dan in het oude systeem werd gegeven. Ook de werkloosheidscijfers sinds 2003 zijn herberekend. Nadat beide methoden aan het begin van de epidemie waren gestegen, daalde het werkloosheidscijfer voor het grootste deel van 2021 tot 3,7% in november, het laagste niveau sinds 2003 (2,7% onder het oude systeem, een record).

In februari, augustus en december was er slechts een lichte stijging. Nederland beschouwt iedereen die werk zoekt tussen 15 en 75 jaar als werkzoekende.
Het land heeft ruim 17 miljoen inwoners.

READ  Hij raakte zwaargewond bij een schietpartij in Amsterdam