Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

200.000 kuikens werden vernietigd om vogelgriep te voorkomen

De Nederlandse autoriteiten hebben maandag meer dan 200.000 kuikens vrijgelaten van twee boerderijen die getroffen zijn door de vogelgriep, omdat veel Europese landen vechten tegen een zeer besmettelijke stam van het virus, aldus de regering. Ongeveer 170.000 kuikens werden geslacht op een boerderij in de buurt van Alkmaar, ten noorden van Amsterdam, en 46.000 vogels werden gedood op een boerderij ten zuiden van Willemstad. In beide gevallen, “Dit is de meest besmettelijke H5-variantDat meldt het Nederlandse ministerie van Landbouw in een verklaring.

In oktober kondigde Nederland de sluiting van de pluimveehouderij aan. Boeren werden aangespoord om de vogels binnen te houden om de verspreiding van de ziekte te voorkomen. Tot op heden zijn minstens 20 boerderijen getroffen en honderdduizenden vogels zijn uitgeroeid door functionarissen van de National Food Safety Authority (NFSA).

In Frankrijk maakte de regering donderdag bekend dat ze voorbereidingen treft om de komende weken meer dan een miljoen vogels te doden om de herhaling van de vogelgriep op boerderijen te bestrijden. Er zijn uitbraken gemeld, met name in België, het Verenigd Koninkrijk, Tsjechië en Burkina Faso, waar 500.000 kippen zijn gestorven of geslacht.


Zie ook – Vogelgriep in Frankrijk: kippen beheersen de winter

READ  Voetbal: België en Nederland zijn leuk, Portugal is bang