Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Het SU Basketball Center uit Nederland volgde de broer

Stel je een wereld voor zonder een bekende naam als “LeBron James”. Hij is nog nooit op tv geweest, nooit in het nieuws, maar kwam toevallig op je YouTube-feed. Dat is wat er is gebeurd met het mannenbasketbalcentrum Jesse Edwards van Syracuse.

Het was zijn broer Coy die hem daadwerkelijk kennis liet maken met LeBron James en basketbal.

‘Ik zal het altijd onthouden,’ zei hij [Kai] De gekke LeBron James keek naar de video’s, ‘zei Jesse. ‘Hij zat erin. Toen hij iets kreeg, begonnen we het allemaal een tijdje te doen.’

Het duurde ook niet lang voordat Jesse erin kwam. Het enige probleem is dat het erg moeilijk is om basketbalvelden te krijgen in Amsterdam, Nederland. Jesse en Coy hadden een ring aan de kant van de buurt. De Basketball League was nog moeilijker te vinden.

“We hebben geen wedstrijd op de middelbare school”, zei Jesse. “We gaan naar een club en spelen. Maar toen we daar aankwamen, was de club te klein, geen serieuze training of coaching. ​

“Ik herinner me dat ik 16 jaar oud was [years old]”, Voegde Kai eraan toe,” Ik ging naar de club om bij het team te komen en ze zeiden: ‘Oh, probeer het volgende zomer’. Ik dacht echt dat het voorbij was, maar ik begon niet eens. Wat basketbal betreft, het is een ander woord dan de Verenigde Staten. Je hebt een of twee clubs in Amsterdam. ​

READ  Spoorstaking in Nederland heeft een negatief effect op het dagelijks leven

Maar dat hield Jesse of Kay niet tegen. Al snel begonnen aanbiedingen van pas te komen en Jesse liep niet ver achter. Toen Syracuse een optie werd, aarzelde hij niet om te zeggen dat de koepel van de carrier een van de doorslaggevende factoren was bij zijn beslissingen. Maar hij aarzelde nergens echt over.

“Ik denk niet dat een andere plaats kan brengen wat de Cues kunnen brengen,” zei Jesse. “Het is geen moeilijke keuze voor mij.”

Hoewel de keuze niet moeilijk was, zei Jesse dat de aanpassing dat wel was.

“Het moeilijkste is snel. In de Verenigde Staten speelt iedereen snel. Ik was moeilijk te vangen, ik kon mijn eigen speelvermogen niet geloven. Hier heeft iedereen een soort gekke speelvaardigheid. Dus tegen anderen spelen op hetzelfde niveau is een erg leuk, maar het is een uitdaging. “

Hoe uitdagend dit ook is, Jesse is een van de meest ervaren coaches in universiteitsbasketbal. Tor Syracuse-hoofdcoach Jim Boheim zegt dit voor elke wedstrijd, maar hij zegt dat het nooit oud zal worden.

“Voordat we naar Dom City gaan, met de camera’s en zo, zal hij zeggen dat er niets zal veranderen. Het blijft basketbal. Hij zegt altijd: ‘Ga daarheen en speel’, het is zo gemakkelijk, maar ik herinner het me altijd.”

In Syracuse’s eerste wedstrijd van het NCAA-toernooi van 2021 zal Jesse de woorden van Bohem zeker onthouden.