Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Nederland meldt sinds begin januari dagelijks een toename van het aantal gevallen

Dossier foto: Wetshandhavers lopen door het Utrechtse centrum tijdens de Covit-19 epidemie op 21 januari 2021. / VCG

Dossier foto: Wetshandhavers lopen door het Utrechtse centrum tijdens de Covit-19 epidemie op 21 januari 2021. / VCG

Nederland meldt een toename van ongeveer 7.400 nieuwe coronavirusgevallen in de afgelopen 24 uur, vertelde minister van Justitie Ferd Gropperhouse vrijdag aan het ANP.

De stijging is de grootste stijging in het land sinds begin januari, 20 procent hoger dan een week geleden, en het aantal ziekenhuisopnames is met zeven procent gestegen.

Twee dagen nadat de Conservatieve Partij van premier Mark Rutte de algemene verkiezingen won, is het aantal epidemieën toegenomen, en als gevolg daarvan lijkt er een goedkeuring te zijn voor het aanpakken van de epidemie, ondanks het langzame einde van meer infecties en vaccins.

Naarmate het aantal nieuwe mutaties in het virus toeneemt, waarschuwen gezondheidsfunctionarissen mensen voortdurend voor onmiddellijke nieuwe infecties.

Ze zeiden dinsdag dat driekwart van de nieuwe gevallen nu de eerste variant is die eind 2020 in het VK wordt ontdekt.

Nederlandse ambtenaren zullen naar verwachting de komende dagen beslissen of er ruimte is om brede vergrendeling mogelijk te maken. Sommige maatregelen zijn onder meer een bevel tot een avondklok en de sluiting van alle bars en restaurants in het hele land.

(Met input van bureaus)

READ  Controverse in Nederland: een minister stelt voor om jonge werklozen uit de Franse buitenwijken in dienst te nemen