Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Het Nederlands elftal besprak het overslaan van het WK 2022

Amsterdam – Het Nederlandse team hoopt dat de opening van de WK-kwalificatiewedstrijden van deze week in Europa de benarde situatie van arbeidsmigranten in Qatar zal benadrukken en hun werkomstandigheden zal helpen verbeteren.

“De focus ligt nu op de vraag of we daarheen moeten gaan als we ons kwalificeren”, vertelde coach Frank de Boer op een persconferentie op de openingsdag van de Groep G-wedstrijd van zijn team tegen Turkije in Istanbul in de finale van 2022, te midden van groeiende controverse over thuishosting.

“Het is goed om die vraag te stellen … iedereen weet dat het niet goed is om daar te gebeuren”, zei hij voordat hij de verklaring van de Nederlandse Voetbalbond (KNVP) citeerde. “Als we daarheen gaan, kunnen we de zaak beter promoten”, aldus Human Rights Watch en Amnesty International.

Na jaren van druk van mensenrechtenorganisaties heeft Qatar onlangs zijn arbeidswetten gewijzigd en de meeste ervan geschrapt.Kafala“Het sponsorsysteem vermijdt de noodzaak om toestemming te vragen van de werkgever die hun visum heeft gefinancierd om van baan te veranderen of het land te verlaten. Dit verhoogt het minimumloon met 25% tot $ 275 per maand, en geldt voor alle werknemers, meer dan voor Qatari.

Van Groot-Brittannië Voogd Bekend gemaakt Uit de cijfers van de studie uit officiële documenten blijkt dat ten minste 6.500 arbeidsmigranten – waarvan velen aan WK-projecten werkten – een maand geleden in Qatar stierven nadat ze 10 jaar geleden het recht hadden gewonnen om het WK te organiseren.

Qatar zei in reactie dat het dodental evenredig was met het aantal migrerende werknemers, waaronder veel bedienden, maar dat elk verloren leven een tragedie was. Het zei dat hervormingen op het gebied van gezondheid en veiligheid het afgelopen decennium hebben bijgedragen aan een gestage vermindering van de arbeidssterfte.

READ  De regeringsdeal werd in Nederland ontdekt na negen maanden onderhandelen

De Nederlandse regering heeft deze maand een handelsovereenkomst met Qatar uitgesteld, daarbij verwijzend naar zorgen van migranten die zich voorbereiden op het WK. Aanvoerder Georgino Vijnaltham vertelde op een persconferentie dat de spelers de zaak hadden besproken.

“Het is een groot onderwerp, maar we vinden allemaal dat we daarheen moeten gaan als we ons kwalificeren. Dan kunnen we een grote impact hebben op verandering.”

(Geschreven door Mark Gleason in Kaapstad; bewerking door Kevin Liffey)