Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

De Nederlandse baas De Boer zal Van Dijk niet onder druk zetten om terug te keren naar Euro 2020

De Nederlandse baas Frank de Boer beaamt dat Virgil van Dijk niet mogelijk is Zal voor volgend seizoen weer in actie komen en zal geen druk uitoefenen op de verdediger om zich aan te passen aan Euro 2020.

De centrale verdediger van Liverpool, Von Dijk, is buitenspel gezet sinds zijn voorste kruisbandblessure in de Merseyside-derby in oktober tegen Everton.

De 29-jarige keerde vorige maand terug naar personal training, maar de Globe herhaalde vorige week dat hij niet verwachtte een rol te spelen in de geherstructureerde finale van het EK van dit jaar.

Van Diek zal de definitieve beslissing nemen over Euro 2020

Maar De Boer, die in september de opvolger van Ronald Coman werd, zegt dat de uiteindelijke beslissing nauw zal worden genomen met de wedstrijden van de speler.

“Hij kan alles bijdragen aan Liverpool. Het zal een bonus voor ons zijn.” Dat zei De Boer dinsdag op een persconferentie.

“Ik geloof het nu niet. Maar als dat gebeurt, wordt het geweldig voor het team. We zullen zien. Ik heb geen druk op hem uitgeoefend.

“Hij moet het zelf doen, hij moet zichzelf vertrouwen. De keuze is aan hem. Het moment komt en we weten hoe hij het doet en jij gaat met hem mee om te kijken wat hij kan doen.

“Dan moet ik er een beslissing over nemen. We doen het nu rustig aan en laten het herstelwerk doorgaan. Nu gaat het goed. We weten nog niet of dat genoeg zal zijn.

“Hij staat op het veld en er kunnen tegenslagen gebeuren. En tegenslagen betekenen dat hij niet voor Liverpool kan spelen. Dan kan ik me voorstellen dat ze zeggen: ‘Focus op volgend seizoen.’

READ  De Koning en Koningin der Nederlanden zijn op 5 mei vrolijk bij het jaarlijkse concert aan de oevers van Amsterdam

Nederland begint zijn kwalificatiecampagne voor het WK 2022 met een tournee door Turkije op woensdag en verwacht na 2020 vijf ongeslagen wedstrijden te verlengen.

De Boer koos controversieel Wolfsburg-spits Wade Wehrs om uit zijn selectie te worden geschrapt voor de wedstrijd tegen Turkije en tegen kwalificerende spelers tegen Letland en Gibraltar.

Wehorst scoorde dit seizoen 17 goals in de Bundesliga, de tweede alleen voor Andre Silva, Erling Holland (21 goals) en Robert Lewandowski (25).

Maar De Boer verdedigde zijn beslissing om de 28-jarige te ontwijken en vertrouwde in plaats daarvan op Sevilla-spits Luke de Jong, die in 2020-21 vier goals scoorde in 25 La Liga-trips.

“Ik moest kiezen tussen Luke en Wood, deze keer kies ik voor Luke,” zei hij. “Ik begrijp heel goed dat dit een zeer delicate kwestie is – het is een zeer moeilijke kwestie.

“Natuurlijk voor Wood, maar zeker voor mij, want Wood heeft het heel goed gedaan, maar Luke heeft het heel goed gedaan met het Nederlands elftal.

“We zijn in een zeer korte tijd, en dan denk je dingen na, en op dat moment koos ik Luke.

“Ik heb hem geroepen, het is heel moeilijk. Hij is beslist niet gelukkig, laat het duidelijk zijn. Dat is ook normaal, maar hij heeft het in ieder geval zo moeilijk mogelijk gemaakt.

“Hij klopt hard op de deur, laat het duidelijk zijn. Er zitten al wat gaten in. Dit is mijn moeilijkste beslissing”, zei hij. Maar deze keer kies ik andere spelers. Sommige zijn bijvoorbeeld iets multifunctioneler. ​

READ  Emmanuel Macron komt maandag 30 januari naar Nederland voor een ontmoeting met premier Rutte.