Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Nederlands gaan? VK en EU kunnen de vaccinvoorraden van de Nederlandse overheid delen om spanningen te verlichten | coronavirus

Bewijs heeft de mogelijkheid gewekt om prikproducten van een Nederlandse fabriek te delen, en ministers zullen deze week in een diplomatiek offensief proberen de spanningen over een EU-verbod op de export van het vaccin naar het VK te bezweren.

Bronnen zeiden dat de Britse regering erop gebrand is om ondersteuning en expertise te bieden in de Astrogeneca vaccinfabriek in Nederland, gerund door onderaannemer Hollix om de productie te helpen meten.

Te midden van beweringen dat de Brits-Zweedse fabrikant AstraZeneca de levering in het VK steunt, blokkeert de voorzitter van de Europese Commissie Ursula van der Leyen de export naar het VK. EU-functionarissen hebben gezegd dat ze de export van de fabriek kunnen verbieden totdat AstraZeneca het bedrag heeft verstrekt waarvoor het zich volgens het contract heeft gecommitteerd.

Een Whitehall-kring zei dat er vroege besprekingen hadden plaatsgevonden over wat het VK te bieden had om een ​​groot internationaal conflict te voorkomen, maar het was te vroeg om te zeggen of de goederen konden worden gedeeld. Sir Tim Barrow, de voormalige ambassadeur bij de Europese Unie, een van de senior adviseurs, probeert een oplossing voor het geschil te vinden.

Bronnen van de Nederlandse overheid zeiden dat de intuïtie van de ministers was om elk verzoek om export naar het VK vanuit de fabriek in Leiden toe te staan, maar dat dit besluit uit hun handen kon worden genomen.

“Er is geen eis, maar het systeem is dat elke beslissing die we nemen naar de Europese Commissie moet gaan en dat ze het kunnen als ze het willen voorkomen”, zei een bron. “Het zou mooi zijn als we niet zover zouden komen. AstraZeneca, de Britse regering en de Europese Commissie zien een akkoord. AstraZeneca heeft iedereen verkocht wat ze kunnen doen.”

READ  Rutte trekt zich terug uit de politiek na een recordtijd als leider van Nederland

Maandag riep Boris Johnson op tot internationale samenwerking, waarbij hij zei dat de derde golf van coronavirus in andere delen van Europa onvermijdelijk het VK zou besmetten. Hij heeft onlangs gesproken met leiders uit Frankrijk, Duitsland en Nederland, en heeft er persoonlijk bij zijn eigen ministers op aangedrongen om in welke taal dan ook te typen terwijl de diplomatieke inspanningen voortduren, aldus Whitehall-bronnen.

Maar Frankrijk en Duitsland blijven druk uitoefenen op Brussel om stevig te blijven in de export. Op donderdag zullen de EU-leiders ook bespreken of er nieuwe bevoegdheden zullen worden verleend om de controle over de distributie en productie op het grondgebied van de EU over te nemen.

De Franse Europese minister Clement Beyonc கூறினார் zei: “Dit moet een Europese strategie zijn die snel beweegt en haar belangen beschermt; Produceer meer, voer contracten uit en controleer de export. De Britse minister van Buitenlandse Zaken Dominique Robb zal naar verwachting dinsdag met de ministers van Buitenlandse Zaken van de EU in Brussel spreken als onderdeel van een NAVO-bijeenkomst.

Ondertussen probeerde een van de belangrijkste assistenten van Johnson vaccins te verhogen die in India waren gemaakt. Edward Lister was in het land voor besprekingen voordat de premier volgende maand arriveerde.

Het is duidelijk dat Lister ook de lopende vaccinproductie van het Serum Institute of India, ’s werelds grootste vaccinfabrikant, zal bespreken. De regering van India staat onder politieke druk om voor haar eigen bevolking een hoog niveau te handhaven. De De Financial Times zei Van Lister werd verwacht dat hij van Delhi naar Pune zou reizen om de politieke impasse te doorbreken.

READ  NAVO Klimaatcentrum | Nederland steunt het plan van Ottawa