Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Coronavirus in Nederland: wat u moet weten (24 maart)

Foto: DutchNews.NL

Toenemende coronavirusgevallen leidden dinsdag tijdens een persconferentie tot uitstel van plannen om enkele regelgeving te versoepelen. Dit is wat u moet weten.

Avondklok
De avondklok begint op 31 maart na de introductie van de zomertijd dit weekend. Dit betekent dat iedereen zonder geldige reden in ieder geval tot 20 april thuis moet zijn van 22.00 uur tot 04.30 uur.

Reizen
De regering raadt nu alle buitenlandse reizen af ​​tot 15 mei, tenzij er een zeer dwingende reden voor werk of gezin is.

De De voorwaarden zijn op 22 januari bekendgemaaktHet is verlengd tot 1 april, inclusief de opschorting van alle vluchten vanuit Zuid-Afrika en Zuid-Amerika.

Zie voor officieel reisadvies Overheidswebsite

Supermarkt
Supermarkten en winkels die voornamelijk boodschappen verkopen, mogen hun deuren openen tot 21.45 uur.

Maar er zijn geen wijzigingen in de regels die eerder deze maand zijn geïntroduceerd, die zeggen dat het mogelijk zal zijn om op afspraak winkels te openen voor een beperkt aantal klanten. Verkoop van sterke drank is verboden na 20.00 uur.

Sport
Er zijn geen wijzigingen in de huidige regels, die eerder in maart werden aangekondigd. Kinderen tot 12 jaar kunnen weer zwemles volgen in overdekte zwembaden.

Volwassenen ouder dan 26 jaar mogen buiten met drie andere mensen spelen, mits ze zich binnen een straal van 1,5 meter bevinden. Binnensportcentra en sportscholen zijn gesloten.

Huisbezoeken
Aanbevolen wordt niet meer dan één bezoeker gedurende 24 uur.

En in de toekomst
De regering hoopt hogescholen en universiteiten de mogelijkheid te geven om vanaf 26 april de lichamelijke opvoeding te hervatten als de infectiecijfers dalen en er zelfonderzoeksapparatuur beschikbaar komt.

READ  Amsterdam wil toeristische coffeeshops verbieden

De volgende persconferentie vindt plaats op 13 april.

DutchNews.NL Bedankt voor het doneren aan

Het team van DutchNewsNL wil alle gulle lezers bedanken die de afgelopen weken hebben gedoneerd. Uw financiële steun heeft ons geholpen om onze informatie over de Coronaviruscrisis ’s avonds en in het weekend uit te breiden en u op de hoogte te houden van de laatste ontwikkelingen.

DutchNews.NL Al 14 jaar gratis, maar zonder de financiële steun van onze lezers zouden we u geen eerlijk en accuraat nieuws en artikelen over Nederlandse aangelegenheden kunnen bieden. Uw bijdragen maken dit mogelijk.

Je hebt nog niet gedoneerd, maar als je wilt, U kunt dit doen via Ideal, Creditcard of PayPal.