Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Het mooie verhaal van Vincent Tuzia tussen Cornon en België

“Het is altijd leuk. En dat maakt het mogelijk om iets anders te ontdekken.” Vincent Tuzia schaamt zich niet voor zijn vreugde als hij over zijn keuzes praat met de nationale ploeg van België, het land waar zijn grootmoeder werd geboren.

Zware nederlaag tegen Canada in Brussel

De stoere teef van Cournon werd vorige week na een leeg seizoen door de gezondheidscrisis herenigd met de Belgische nationale ploeg. Vincent Tuzia werd door coach Frederic Coco geselecteerd om een ​​testwedstrijd te spelen tegen Canada in het Mandela Stadium in Brussel (nederlaag 24-0).

“Ik begon en kreeg de kans om 60 minuten te spelen, zegt de betrokkene. Helaas hebben we gedomineerd. Het resultaat is op het einde een beetje zwaar.”

Ontvang onze speciale Terre de Sports e-mailnieuwsbrief en vind elke maandag nieuws en resultaten voor uw favoriete sporten.

NL {“path”: “mini-thematique-inscription”, “themeatique”: “MT_Sports_Multisports”, “accessCode”: “14048733”, “allowGCS”: “true”, “bodyClass”: “ripo_generic”, “ContextLevel”: “KEEP_ALL”, “filterKeywords”: “1 | 10 | 11 | 14 | 15363 | 17123”, “template”: “generic”, “hasEssentiel”: “true”, “articleid”: “4048733”, “idArticlesList”: “4048733”, “departmentid”: “282”, “zoneid”: “30603”, “keywords”: “1 | 10 | 11 | 14 | 15363 | 17123”, “premium”: “true”, “ads” : “banniere_haute | article”, “site”: “MT”, “sousDomaine”: “www”, “urlTitle”: “the-beautiful-story-of-vincent-tauzia-entre-cournon-et-la-belgique” }

Cournon: Vijf punten winst voor RC3A, de winnaar van deze zondag in Saint-Claude (31-22)

Verstoken van een salvo van onderhoud in Championship (B) tegen Nederland, afgelopen voorjaar, hoopt Vincent Tuzia, die tien keuzes maakte met de Black Devils, nu geselecteerd te worden voor het Six Nations Championship (C), waarin België het opneemt tegen Oekraïne, Duitsland, Polen, Zwitserland en Litouwen vanaf februari.

Vincent Tuzia (29 jaar) kan gekozen worden bij de Black Devils dankzij zijn grootmoeder die in België geboren is

“In het team spelen veel spelers in Frankrijk. De meesten van hen ontwikkelen zich op een hoger niveau dan Cournon, vooral bij Federal 1, zegt Vincent Tauzia.

De prostituee moet vooral de dressuurregels hebben die verschillen van die van Federal 2, met name wat betreft betaling in een beperkt melee. Het hanteren door twee personen is ook verboden en moet onder de gordel worden uitgevoerd. “Je moet je snel aanpassen en het is niet makkelijk van het ene weekend op het andere.”

Étienne Valgo (ASM Clermont): “De komende maand zullen we naar rechts moeten schakelen.”

Maar uiteindelijk wint het plezier. “Het is ook motiverend omdat het dwingt om meer inspanningen te leveren in de hoop het te behouden. Want om geselecteerd te worden, moet je eerst effectief zijn in je club.”

“club plezieren”

In het bijzonder zou de titulaire teef kunnen worden gediskwalificeerd van de R3CA als ze deze winter deelneemt aan het toernooi. Dit zou per definitie een straf voor de club zijn. Vincent Toziat, die het bod van afgelopen zondag tegen Saint-Claude scoorde, weet dat maar al te goed.

“Het is ook een genoegen voor de club om een ​​speler te hebben die op internationaal niveau speelt”, besluit Vincent Tuzia, die zijn vierde seizoen bij Cornon ingaat.

Didier Croce