Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Het kan niet worden uitgesteld tot maandag.

Het is niet mogelijk om de Belgische Grand Prix uit te stellen tot maandag, zei FIA-racedirecteur Michael Masi.

Bij tennis zijn de Grand Slam-finales vanwege de weersomstandigheden verplaatst van zondag naar maandag. Maar in de Formule 1 kan dat duidelijk niet. Terwijl de Belgische Grand Prix twee blokken achter de safety car eindigde, waardoor het de kortste Grand Prix in de geschiedenis was (waardoor het record van de Australische Grand Prix van 1991 werd overtroffen met slechts 14 ronden gemaakt), de oplossing om de race met 24 uur te vertragen werd niet nageleefd (de weersvoorspelling is ook niet beter voor maandag naar Spa). Michael Massey, racedirecteur van de FIA, legde na de overwinning van Max Verstappen uit dat hij er alles aan had gedaan om de race competitief te maken, maar dat was onmogelijk.

Massy: “We hebben alle mogelijkheden van de International Sports Blog geprobeerd”

Er was geen mogelijkheid om de race uit te stellen naar de volgende dag. De lijst met redenen gaat pagina’s lang door, onder de organisatoren, iedereen hier, wij allemaal… Uitstellen naar later in het jaar? Ik weet niet of dit logistiek mogelijk is. Vanuit het perspectief van de FIA ​​en met de Formule 1 staat veiligheid voorop voor coureurs, teams en alle toeschouwers. We hebben alle mogelijkheden op de International Sports Blog geprobeerd om ons de beste kans te geven om de race te voltooien. Helaas konden we deze keer niet de hele afstand afleggen. We stopten de (race)klok om te kijken of we in het weervenster konden komen. Ik ging om het verschil te zien. Ik heb met opzet alle teams gevraagd, vooral na de eerste stop (twee oefensessies vonden plaats om 15:25 uur, opmerking van de redactie), om feedback van de coureurs. Tijdens de formatiecyclus is er geen contact tussen de piloten en het team, maar ik heb ze gevraagd om alle piloten om hun mening te vragen. Het is natuurlijk teleurstellend voor alle betrokkenen dat we niet de volledige afstand hebben kunnen afleggen, maar we hebben in ieder geval iets gekregen. We hadden vandaag het slechtste weer. De omstandigheden waren het hele weekend niet goed, maar we hadden gebieden waar we wat activiteiten konden doen. Vandaag denk ik dat het weer een beetje is verbeterd voor ons. “Dat is het minste wat we kunnen zeggen. We moeten alleen maar hopen dat het aanstaande zondag wat soepeler zal zijn voor de geweldige terugkeer van de Nederlandse Grand Prix…

READ  Ugo Mola zal volgend seizoen het Tolosin Stadion coachen