Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Het is Deschamps' nieuwe favoriet, maar…

Het is Deschamps' nieuwe favoriet, maar…

Een door zijn coach Didier Deschamps geprezen aanvallende speler van de Franse nationale ploeg scoorde zaterdagavond tegen Duitsland (0-2) geen punten.

Een paar jaar geleden stapte hij op zijn tenen in de Franse groep. Maar Marcus Thuram heeft door de seizoenen heen terrein gewonnen. Lange tijd gebruikt com. supersub Door Didier Deschamps Het is duidelijk dat de aanvaller van Inter Milan een troef zal hebben tijdens het EK.

Hoewel hij tijdens zijn jaren bij Sochaux, Gangnam of Mönchengladbach vaak op de flanken speelde, heeft Marcus Thuram zich bij Inter Milan op een meer centrale positie gevestigd. Zijn uitstekende prestaties bij de Italiaanse club, binnen het kader van een ambitieuze club, spreken boekdelen.

“Hij schoof op in Italië”

Toen Didier Deschamps onlangs werd gevraagd naar de ontwikkeling van Marcus Thuram, aarzelde hij niet om het traject van de zoon van zijn voormalige teamgenoot Lilian te prijzen.

Zijn jaar is nog niet voorbij, maar door van club te wisselen heeft hij nu een consistentere positie als centrale spits. De coach wees erop. Hij moest de etappes efficiënt doorlopen. Ook bij ons in Italië is hij duidelijk verbeterd, vergeleken met toen hij arriveerde. Aanvallende spelers worden beoordeeld op hun effectiviteit, op basis van de doelpunten die ze maken en de doelpunten die ze veroorzaken. Er is veel vooruitgang geboekt op dit vlak.Een uitje dat de hoofdpersoon niet onverschillig liet. Het valt nog te bezien of Marcus Thuram zijn rivalen, de eeuwige Olivier Giroud en Randall Kolo Mwani, zal kunnen ontwerpen. Deze zaterdagavond scoorde Entrust geen punten in zijn lange wedstrijd met de beste scorer uit de geschiedenis van de Blues. Na een droge nederlaag tegen Duitsland (0-2) zonk de driekleur.

READ  Laurent Blanc geeft een waarschuwing aan Rayan Sharqi