Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Het internationale tv-publiek verwachtte Messi’s eerste stappen in de Franse Ligue 1 Clasico

Hun aantal bereikte vorig seizoen vijf miljoen na de overwinning van Marseille op het Parc des Princes. Dit jaar zou de komst van het hexagram, de Ballon d’Or, Lionel Messi, de menigte kunnen schudden. De perfecte zet voor een Professional Football League (LFP) die hoopt te groeien “Opmerkelijk de schaal van het toernooi internationaal” dit hoofdstuk.

Het is een belangrijk onderdeel van de vooruitgang van de Ligue 1, die ontwikkeling in het buitenland tot een van de reddingsoperaties heeft gemaakt: op dit moment zijn internationale televisierechten beperkt tot ongeveer 80 miljoen euro. Jaarlijks tot 2024 verre van 1,5 miljard euro uit de Premier League, het toernooi dat het meeste geld opbrengt, of zelfs 139 miljoen euro uit de Serie A (exclusief de Verenigde Staten en het Midden-Oosten).

En prestigieuze posters zoals Classico OM-PSG, versterkt door Messi’s genialiteit met de Six Ballon d’Or en Olympische goede vorm in sampaolisaus, zouden de Ligue 1 kunnen helpen om in de volgende bedrijfscyclus beter te verkopen buiten Frankrijk.

Lionel Messi viert zijn tweede doelpunt, gescoord uit een strafschop, tegen RB Leipzig op dinsdag 19 oktober 2021 (JEAN CATUFFE / AUGENKLICK / DPPI)

Vorig jaar, in de 1-0 overwinning van Marseille op Parc des Princes op 13 september 2020, keken bijna vijf miljoen toeschouwers internationaal naar de wedstrijd. De “climax” Voor het seizoen 2020-2021 waar de Ligue 1, die volgens de LFP via 55 kanalen in 208 regio’s wordt uitgezonden, een cumulatief publiek van 580 miljoen kijkers genereerde, een stijging van 20%.

“Deze trend zal naar verwachting doorzetten in het seizoen 2021-2022, waarin de Ligue 1 zal profiteren van een ongekende internationale dekking.”Nieuwe stations worden alom verwelkomd in China (Migu), India (Viacom18), Brazilië (ESPN), Nederland (Ziggo) en Italië (Sky), merkt het LFP op.

Deze stream is voor omroepen “Het zal de reikwijdte van het toernooi internationaal aanzienlijk vergroten.”, bevestigt de vereniging, die zegt de effecten al te meten. Messi’s eerste wedstrijd met Paris Saint-Germain in Reims op 29 augustus (2-0) brak volgens LFP het publieksrecord van de Ligue 1 in het buitenland met meer dan 14 miljoen kijkers. De ruimte voor verbetering is echter nog enorm.

La Liga heeft een potentieel kijkerspubliek van minstens 650 miljoen kijkers “rond de wereld” Clásico Barcelona – Real Madrid op zondag (16:15 uur), om ervoor te zorgen dat Meest gevolgde clubposter op de planeet. Een gekwalificeerde premisse omdat de Ligue 1, die in China wordt uitgezonden op de publieke zender CCTV, een front heeft voor meer dan een miljard potentiële kijkers…

In Spanje besloot de zender Cuatro om de klassieke OM-PSG-wedstrijd zondagavond duidelijk en live uit te zenden met voormalig spits Fernando Morientes, die kort werd gepasseerd door OM (2009-10), in de commentaren.

Cuatro moedigde de fans van Telecinco (een ander kanaal van de Mediaset-groep) aan om Reims-Paris Saint-Germain te ontmoeten, dat de meest bekeken voetbalwedstrijd in een buitenlands toernooi in de geschiedenis van de Spaanse televisie werd met gemiddeld 2,2 miljoen kijkers, met een piek van 6,7 miljoen volgens Mediaset.

“Het is duidelijk dat de interesse in Spanje groter is dan voorheen, getuige de cijfers uit de eerste wedstrijd van Messi tegen Reims”, merkt op aan AFP, directeur communicatie bij de Cosmos Group, onder leiding van Gerard Pique, die eigenaar is van de marketingrechten voor Ligue 1 in Spanje. “Het aantal mensen (zondag) moet minimaal gelijk zijn aan die wedstrijd. Het Spaanse publiek consumeert het Franse voetbal omdat het zijn sterren opeet.”

in Brazilië , “klassiek” Het wordt al enkele jaren uitgezonden, vooral sinds Neymar de kleuren van de Parijse club draagt. Voor Braziliaanse kijkers, meer dan de OM-PSG-poster, is het vooral de Parijse club die de aandacht trekt vanwege zijn aanwezigheid “nee” en Messi. Maar de pers van Auriverde bestudeert ook de resultaten van OM onder leiding van Jorge Sampaoli, waar de Argentijnse technicus Santos en Atletico Mineiro aanstuurde.

In Engeland, een land dat een beetje is opgeschoven naar buitenlands voetbal, zal BT Sports zondag prioriteit geven aan de wedstrijd tegen Inter Milaan-Juventus Turijn (20:45 uur) op zijn BT Sports 1, aangezien de OM-PSG-poster is gedegradeerd naar BT. Sport 2. Volgens een onderzoek dat deze week door YouGov is uitgevoerd, toonde slechts 12% van de Britse voetbalfans interesse in La Liga, terwijl 23% van de respondenten zei geïnteresseerd te zijn in La Liga.

Tot slot, in Italië, zond de meeting op Sky de risico’s uit van mediaconcurrentie van twee grote sportevenementen op zondag: de laatste MotoGP-race in Italië voor icoon Valentino Rossi, met name Inter Juventus uit de Serie A, tegelijkertijd met OM-PSG .

READ  Lamarcus Aldridge en andere atleten werden gedwongen met pensioen te gaan vanwege een blessure