Het Franse nationale team kreeg een frustrerend gelijkspel tegen Noorwegen

Voordat ze het opnemen tegen de jonge Noorse schutters in het Stade Michel d’Ornano in Caen, bleven de teamgenoten van Maxence Caqueret twee indrukwekkende prestaties neerzetten tijdens de laatste rally. Het Franse nationale team had op opmerkelijke wijze Duitsland verslagen (1-0) en kreeg op gelijke hoogte met België een achterstand (2-2). Het was dus een kwestie van niet bibberen en vol vertrouwen zijn om zich zo goed mogelijk voor te bereiden op Euro 2023, dat komende zomer wordt gespeeld tegen een directe tegenstander, de twee teams in dezelfde groep. In de eerste periode duwden de Beloites en probeerden de fout te spotten, maar stuitten op een grote Noorse verdedigingsmuur.

Wat biedt de toekomst voor deze advertentie?

De spelers van Sylvain Ripoll bleven hun tegenstanders onder druk zetten en werden uiteindelijk enkele minuten na het eerste kwartier beloond. Amine Adly controleerde een pass van Michael Ulisi met zijn borst en kon zich vervolgens omdraaien voor een krachtig schot dat de doelman van de tegenstander misleidde (17, 1-0). De speler van Bayer Leverkusen miste na enkele minuten nipt het doel, zijn schot ontsnapte aan het Noorse frame (22). Tegen de gang van zaken in kregen de Noren na een halfuur spelen een grote kans, want de bal werd gestolen door Johan Huff van Adrian Travert die Christos Xaveris binnentikte. Laatstgenoemde kon dan nog een schot lossen, maar dat was zonder te rekenen op het stoppen van Lucas Chevalier, die zeer waakzaam op zijn lijn stond (35).

Noorwegen speelt gelijk tegen het verloop van het spel in

Vlak voor rust kregen de Bleuets de kans om de voorsprong te verdubbelen, maar stuitten op Christopher Clayson en zijn paal. Bij de start sloeg Maxence Kakeret een krachtig schot rechts van het doel, dat de Noorse doelman met zijn vuisten duwde (45e plaats). Daarbij schoot Michael Ulis een fantastisch schot rechts van het doel, maar zijn poging belandde op de linkerpaal van Christopher Clayson (45 + 1). Toen ze terugkeerden uit de kleedkamer zat Noorwegen nog steeds in de val en kon het niet uit de eigen helft van het veld komen.

READ  Cedrine Kirpol, negende in de derde etappe van de Ronde van de Toekomst voor Vrouwen, behoudt vierde plaats in het algemeen klassement

Ongeveer tien minuten na het begin van de tweede helft liet Michael Ulis Arnaud Kalimuendo vrij, wiens schot vanuit een kleine hoek werd gered door de Noorse doelman (57e). De score kwam niet op gang en de Blueberries reden naar een stille overwinning. Maar bij de tweede slag in de wedstrijd presteerden de Noren perfect. Midden voor het dak kon Christos Xaveris passen op zijn teamgenoot Christian Arnstadt, die zich voor Lucas Chevalier aandiende en met een lage voorzet gelijk maakte (83, 1-1). Een zeer slechte operatie voor de spelers van Sylvain Ripoll die niet genoeg vertrouwen hadden toen er tijdens Euro 2023 hoop voor Noorwegen in hun groep kwam.