Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

FIFA Communications Director Coming Out op het WK in Qatar / 2022 / FIFA / SOFOOT.com

FIFA Communications Director Coming Out op het WK in Qatar / 2022 / FIFA / SOFOOT.com

Aan de vooravond van de eerste ontmoeting van het WK 2022, Gianni Infantino was zaterdag aanwezig bij een persconferentiein Doha. De FIFA-voorzitter heeft zich sinds een paar weken weten te verweren tegen de kritiek die met name vanuit het oogpunt van het respecteren van LHBT-rechten naar beneden komt. Na de lange toespraak van de Zwitser nam Brian Swanson, de communicatiedirecteur van de organisatie, het woord om zijn homoseksualiteit aan te kondigen: “Ik zit hier in Qatar in een bevoorrechte positie, tegenover de hele wereld, als homo.” , aangekondigd. En de 42-jarige verzekerde dat iedereen welkom zou zijn in Qatar: “We hebben de verzekering gekregen dat iedereen welkom is en ik denk dat iedereen welkom is op dit WK.”

Alleen omdat Gianni geen homo is, wil nog niet zeggen dat het hem niets kan schelen. Volg de voormalige Sky Sports-journalist. “Ik heb lang nagedacht of ik dit wel of niet zou delen.is gedetailleerd. Bij FIFA geven we om iedereen. We zijn een inclusieve organisatie. Ik heb een aantal homoseksuele collega’s. Ik ben zeer bekend met de discussie en respecteer ten volle het recht van anderen om anders te denken. Ik begrijp. Maar ik weet ook waar we voor vechten. »

LT

READ  Mercato | Mercato-Paris Saint-Germain: Campos bereidt zich voor op drie grote transfers in de aanval