Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Het Franse nationale team is de kampioen van de reactie

Het tafereel lijkt op die late nachten, wanneer je de kopjes die in asbakken zijn veranderd moet legen en de laatste gasten moet vragen om ze te plezieren.

Temidden van zilversnippers verspreid over de weide van Milaan bij de San Siro, staan ​​Karim Benzema en Kylian Mbappe allemaal glimlachend met de trofee. Achter hen is de staf druk bezig met het regelen van het podium waar enkele minuten eerder de Blues de Volkenbond hadden opgericht. Het feest is al voorbij en ‘s avonds wacht een vliegtuig op de winnaars.

Lees ook Frankrijk-Spanje: The Blues winnen de League of Nations door La Roja te verslaan in de finale

In Milaan won het Franse nationale team een ​​nieuwe titel, waardoor de Spanjaarden na hun nederlaag (1-2), zondag 10 oktober, zonder tranen of uitgelatenheid de kleedkamer in konden. De nieuwste innovatie van de UEFA blijft zo groen sinds het hoogtepunt van de tweede editie dat de ongelukkige finalist in eeuwige spijt stortte. Maar zijn jeugd staat geluk niet in de weg. Zelfs de Franse coach, Didier Deschamps, was opgewekt en verbonden met zijn assistenten, toen Paul Pogba de animatie met de fans deed, en Antoine Griezmann zijn drie kleine kleuren niet verliet.

Ongeacht de fles was er tijdens deze korte Italiaanse campagne heel weinig suiker. Binnen drie dagen zijn de wereldkampioenen van 2018 terug bij dat team, boos over de nederlaag, een trots beest dat weigert de andere wang toe te keren wanneer het als eerste wordt geslagen. De Belgen beleefden woensdag een bittere ervaring (2-3)En de Spanjaarden ook. De halve finalisten van het afgelopen EK hadden na zijn openingswedstrijd (0-1, 64) amper tijd om Mikel Oyarzabal te kussen en te verknoeien.NS) dat Benzema een luik aan het schoonmaken was om dit voordeel met een stap uit te wissen (1-1, 66 .).NS).

In de M6-microfoon pleitte Paul Pogba schuldig aan deze smaak voor de reactie. “We moeten het beter doen, dat weten we. Maar het resultaat is de ultieme overwinning. Als dit is hoe we moeten winnen, waarom niet! We gaan zo door.” Middenvelder kondigt aan.

Met deze blues moeten we begrippen als spelfilosofie, continuïteit in de uitvoering of teambeheersing vergeten. De Spaanse coach Luis Enrique prees vandaag, zaterdag, de Franse talenten in een persconferentie (“Je hoeft alleen maar naar de basisopstelling te kijken om te zien over wat voor soort spelers we het hebben.”) en riep zijn spelers op om “Om beter te zijn dan zij samen.”

Spanje domineert, maar staat machteloos

Zoals verwacht waren de Spanjaarden hechter, beter georganiseerd en bijna heel goede studenten. “Ze hebben het scorebord verslagen en dat is het”, Kapitein Cesar Azpilicueta fluisterde over de Fransen. Hetzelfde verhaal met Agenais de la Roja, Aymeric Laporte: “We speelden beter dan zij, maar het gaat om het resultaat.”. » Je moet nog steeds definiëren wat het betekent om ‘beter te spelen’ dan je tegenstander. In San Siro reciteerde Spanje haar kleine lessen: korte passes, teamdiscipline, hoge pressie en egoïstisch balbezit (64% versus 36% voor de Fransen).

Je hebt nog 50,92% van dit artikel om te lezen. De rest is alleen voor abonnees.

READ  Jocelyn Gurvinek: 'We hebben het ware gezicht van LOSC gezien'