Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

FIH zal zijn stemsysteem analyseren na de controverse

De International Hockey Federation (FIH) zal haar stemsysteem voor de “FIH Hockey Stars”, de traditionele individuele eindejaarsprijzen, analyseren na de controverse. Dit jaar gingen alle prijzen naar India, terwijl België voor mannen en Nederland voor vrouwen Olympisch kampioen waren.

Ik weet niet of er een perfect systeem is“, Ik erken Thierry Well, CEO van de FIH, in een interview op de website van de autoriteit. “Met de hele hockeygemeenschap gaan we werken aan de toekomst van de Star Awards. We zullen met verschillende belanghebbenden werken aan het vinden en gebruiken van het systeem dat het komende jaar meerderheidssteun krijgt.


►►► Lees ook: Olympische Spelen in Tokio 2020: beleef de beste momenten van de triomfantelijke terugkeer van de Rode Kampioenen, Olympische hockeykampioenen


Volgens Weil zijn de resultaten te verklaren door het uitblijven van een stemming door bijna de helft van de landelijke verenigingen. “We hebben herinneringen verstuurd en persoonlijk contact opgenomen met enkele vakbondsleden. Dit had een grote impact op de resultaten. Als je een jury samenstelt maar slechts een halve stem, hoe zorg je er dan voor dat mensen het unaniem eens zijn over de uitkomst? In onze analyse moeten we bepalen waarom deze situatie zich heeft voorgedaan.

Voor het eerst in hun geschiedenis olympisch kampioen, wonnen de Red Lions vorige week geen individuele prijzen bij de All-Star Awards. Alle prijzen gingen naar India, bronzen medaillewinnaar voor mannen en vierde voor vrouwen, in Tokio.

De Belgische Hockeybond (ARBH) reageerde door te zeggen:Erg teleurgesteldHij riep op tot een snelle verandering in het stemsysteem.”De FIH heeft nog geen gevolg gegeven aan de aanbevelingen die zijn gedaan om deze onderscheidingen te reguleren. Dit zijn niet de verwachte resultaten. Het is normaal dat spelers teleurgesteld zijn. We willen echter constructief blijven en veel ideeën hebben voor een nieuw stemsysteem. We hopen dat de FIH deze keer naar ons zal luisteren“Ze zei Dennis Van Dam, Reactie Communicatie l’ARBH.

READ  OL voeten - Lorient waarschuwt scheidsrechters voor het spelen van OL - Olympique Lyonnais