Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Ivani Blondin is klaar voor een vrolijkere Olympische les

Na de Pyeongchang Games in 2018 te hebben teleurgesteld, wil Blondin opnieuw beginnen op een solide basis en het verleden vergeten. Ze zegt erg blij te zijn met de trainingszomer die ze net heeft gehad.

De atleet uit Ottawa zei dat ik nu heel gelukkig ben. Buiten het ijs heb ik nummers die ik in het verleden niet heb kunnen bereiken. Je weet nooit hoe het zal zijn op het ijs, maar de cijfers weerspiegelen nog steeds wat er tijdens de training gebeurt en hoe de elliptische trainer zal worden, maar het potentieel is er. Met de optredens die ik in voorgaande jaren heb gehad, ben ik erg benieuwd hoe het er dit jaar uit gaat zien.

Als vierde in de achtervolging van het team, vijfde op de 5.000 m en zesde op de 3.000 m tijdens de afgelopen Winterspelen, kon Blondin niet naar het hoogtepunt van haar potentieel schaatsen, waardoor ze ook niet het laatste groepsstartelement kon halen . Maar in de maanden voor Pyeongchang won ze veel medailles.

De maanden die volgden waren donker voor de 31-jarige schaatsster, die zegt dat ze nu een veel dikkere korst heeft.

Het jaar na de spelen werd ik depressief en moest ik er overheen. In het Olympisch jaar moet je focussen op het proces. Voor mij is dit echt belangrijk. Dit heeft ervoor gezorgd dat ik het in het verleden goed heb kunnen doen. Focus op het heden om in de toekomst beter te presteren. Het haalt de stress uit me.

Citaat van:Ivani Blondin

Ze voegde eraan toe dat als ik elke dag te veel aan de Olympische Spelen zou denken, het mijn stress zou vergroten en ik niet zou kunnen werken. Als ik een vrije dag heb, ga ik met mijn hond wandelen langs de rivier. Het is comfortabel en zo houd ik mezelf voorlopig bij de tijd.

READ  Loop rond AlUla om de Gathering Raid te starten... Volg de introductie

Flexibiliteit Evan Dunphy

Blondin liet zich zwaar inspireren door landgenoot Evan Dunphy, die onlangs in Tokio een bronzen medaille won op de 50km-loop.

Ze zei dat het me echt raakte. Ik zie mezelf in zijn positie. Hij maakte kans op een medaille in Rio en eindigde als vierde. Vijf jaar later keerde hij terug met een medaille. Natuurlijk zou ik blij zijn met een medaille. Mijn beste kans zou zijn om achter het team aan te gaan.

Vergezeld door Isabel Weidmann en Valerie Maltes klom Evanni Blondin afgelopen maart naar de top van het podium tijdens het evenement in Heerenveen. Deze overwinning verraste en verheugde hen.

Afgelopen zomer hebben we vanwege COVID-19 niet samen getraind. Ik ging naar Europa, Val was in Quebec en Isabel was in Ontario. We kwamen bij elkaar in Nederland, trainden een week en opeens kregen we een gouden medaille!

Citaat van:Ivani Blondin

Het was een openbaring voor ons om te zien dat zelfs als we niet samen schaatsten, we in staat waren om de eerste trede op het podium te bereiken, vervolgde de atleet uit Gloucester, Ont. Hoe ziet 2022 eruit? Ik kijk ernaar uit om. De Japanners komen terug in de ring, maar we zullen zien.

druk schema

Denk niet dat ze geen andere ambitie koestert. In haar programma van dit jaar is de vice-wereldkampioen allround 2020 van plan om de 1500, 3000 en 5000 meter te lopen en deel te nemen aan de groepsstartraces, waar ze uitblinkt.

Ze zei dat ik mijn kaarten open hield. Ik weet dat dit veel is, maar de Olympische wedstrijden zijn gespreid over twee weken en ik heb in het verleden bewezen dat ik het goed kon doen in deze periode van het WK toen ik ze allemaal won. Mijn gouden medailles. Ik hoop deze situatie op de Olympische Spelen na te bootsen.

READ  De Young Red Lions werden de laatste vier geweigerd na een 1-0 nederlaag tegen India in de kwartfinales van het WK

Het is menselijk mogelijk, maar Cindy Klassen wil het niet. De Olympische koningin van 2006 won ook medailles in vijf disciplines in Turijn. Maar de trend van tegenwoordig is meer richting specialisatie.

We zien steeds meer meisjes die een of twee vakken volgen. Het wordt niet meer zo vaak overwogen als vroeger om al deze afstanden af ​​te leggen. Maar met mijn huidige vorm is het mogelijk om daar te komen.

Evanni Blondin zorgt ervoor dat ze nog niet voorspeld wordt, zoals ze het tijdens het interview meerdere keren herhaalde. De komende weken zijn voor hem meer dan genoeg. Na de selectie van volgende week gaat ze met Team Canada naar het kamp in Spanje, waar de fiets de slee zal vervangen.

Ik herinnerde me dat we in 2019 tussen de tweede en derde WK-kwalificatiewedstrijd in Girona waren voor een pauze van een week. Het ging goed en ze won verschillende gouden medailles in de volgende twee bekers. Voor mij is fietsen een afwisseling van training. En je gedachten afleiden is heel belangrijk. Dus ik kan niet wachten om te zien of het dit jaar hetzelfde effect zal hebben.

Het WK-seizoen begint op 12 november in Polen.