Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Het Franse nationale team buigt zich voor zijn eerste echte test tegen Nederland

Het Franse nationale team buigt zich voor zijn eerste echte test tegen Nederland

Met deze nederlaag (3-1) eindigde het Franse nationale team als tweede in zijn groep, nadat het al had bevestigd dat het in de achtste finales zou spelen.

gepubliceerd

leestijd : 1 minuut.

De Franse Lucille Jequel tijdens de groepsfase van het Europees Kampioenschap Volleybal 2023, tegen Estland.  (Julien Crosnier/AFP)

Na vier overwinningen in de eerste groepsfasewedstrijden leed het Franse nationale volleybalteam op dinsdag 22 augustus in Tallinn (Estland) voor het eerst een nederlaag tegen Nederland in vier sets (23-25, 25-27, 25-21, 24-26). Les Bleues weerstonden sterke tegenstanders en eindigden als vierde op het recente EK, maar braken op sleutelmomenten toen ze in het voordeel waren.

In een spannende wedstrijd waarin ze meestal de leiding namen, gaven de Fransen elke keer toe aan het einde van sets, net als het eerste en tweede einde, waar Marit Jasper’s vernietigende service de setpunten markeerde. In de derde ronde leidde het Franse team tot vijf punten en slaagde er dit keer niet in om mee te doen, met goede prestaties van Lucille Giquel (17 punten in totaal) en Helena Cazotte (19 punten).

4 punten voorsprong in de vierde set

Het scenario van de eerste twee sets werd herhaald in de vierde, maar een voorsprong van vier punten op 21-17 was niet genoeg tegen een team van Celeste Black, de topscorer van de wedstrijd met 22 punten. Het Franse nationale team bezet de tweede plaats in Groep D en speelt zaterdag of zondag de achtste finales tegen het derde in Groep Twee, dat wordt gedomineerd door Italië.