Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Het echtpaar, dat aan isolatie ontsnapte, werd berispt en gearresteerd door de autoriteiten

“Niemand vertelde ons wat de regels waren, we werden behandeld als honden”, werd Carolina Pimenta zondag gearresteerd op een vlucht naar Spanje op de luchthaven Amsterdam-Schiphol met haar handlanger.

Mevrouw Pimenta vertelde de Nederlandse televisiezender RTL nieuws dat het “absurd” was om te zeggen dat ze probeerden te ontsnappen. De Spanjaard, die zich voordoet als een biomedisch onderzoeker, betoogde: “Ik lijk niets te doen dat de gezondheid van anderen in gevaar zou kunnen brengen.”

De test was positief tijdens zijn stop

Volgens zijn account hadden zij en haar 28-jarige partner allebei negatief getest Coronavirus Voordat we Zuid-Afrika verlaten en binnen stoppen Nederland Op de terugweg naar Spanje. Toen hij vrijdag in Amsterdam aankwam, testte Carolina Pimenta positief. Hij legde uit dat hij enkele dagen had gevraagd om een ​​nieuwe PCR-test te ondergaan en twee zelftests had gedaan en deze bleek negatief te zijn.

Het stel werd zondag gearresteerd door de Nederlandse grenspolitie nadat ze een hotel nabij de luchthaven hadden verlaten, en de meeste van de 61 mensen testten positief op het coronavirus na aankomst op twee vluchten vanaf daar.Zuid-Afrika Werd in isolatie geplaatst. 14 van hen worden beïnvloed door de nieuwe variant OmigronVolgens de laatste informatie van gezondheidsfunctionarissen.

“Als een crimineel”

Carolina Pimenta had er spijt van dat ze ‘met zoveel rebellie en geschreeuw’ werd weggevoerd, ‘als een crimineel’. “We moeten actie ondernemen en ze arresteren”, zegt Robert Von Ship, een woordvoerder van de grenspolitie op Schiphol. “Nu zijn ze in een ziekenhuis, in eenzame opsluiting”, voegde hij eraan toe.

READ  België en Nederland zijn leuk, Portugal is eng

Het is op dit moment niet bekend wat hij gaat doen na het verlaten van de post. Haar vriend testte intussen negatief, maar koos ervoor om bij haar te blijven.

“Het is niet echt slim”

“Deze mensen waren de eerste keer uitgenodigd om in het hotel te logeren, en daarna werden ze in allerijl een tweede keer gevraagd; nu zijn ze alleen. Wat ze deden was niet echt slim”, zegt Petra Faber, woordvoerster van de gemeente Haarlem.

“Het is niet illegaal om je huis te verlaten als je een positieve test hebt op Kovit, maar het is een andere vraag om op het vliegtuig te stappen zodra je weet dat je er bent.” Justitie bepaalt momenteel of er juridische stappen kunnen worden ondernomen tegen het paar, voegde hij eraan toe.