Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Drie overvallers aangehouden met explosieven in Nederland

De politie in Nederland heeft drie leden gearresteerd van een bende die verantwoordelijk is voor een reeks bomaanslagen op geldautomaten in Duitsland die hen naar verluidt bijna een miljoen euro hebben gekost. Ze zijn dinsdag gearresteerd in de Nederlandse steden Harlem en Wenen, aldus de Europese Politiedienst.

Meestal rijdt de chauffeur met gestolen voertuigen om middernacht naar de geldautomaat voordat hij het geld terugkrijgt. Europol meldde dat ze 958.000 euro ontvingen van hun aanvallen op acht geldautomaten in oktober en november 2021. Deze techniek is de laatste jaren wijdverbreid in Duitsland. In september 2021 heeft de Nederlandse en Duitse politie een bende overvallers verwijderd die ook een video-tutorial hebben gemaakt waarin wordt uitgelegd hoe geldautomaten moeten worden opgeblazen, die ze vervolgens rechtstreeks aan andere overvallers hebben verkocht.

Ze zullen verschillende modellen geldautomaten bestellen en tutorials opnemen over hoe ze effectief tot ontploffing kunnen worden gebracht. Een van de bendeleden werd gedood en een ander raakte ernstig gewond bij een testongeluk in Utrecht, Nederland. Als gevolg hiervan zijn negen mensen gearresteerd die worden beschuldigd van het uitvoeren van ten minste 15 aanvallen op dealers in Duitsland voor het plunderen van 2,15 miljoen euro.

READ  Koningin Maxima van Nederland van top tot teen zwart ter herdenking van 4 mei