Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Het circuit werd verboden en de Grand Prix van Nederland dreigde

Het circuit werd verboden en de Grand Prix van Nederland dreigde

zap motorsport moto 2023 F1-seizoenskalender

Na een pauze van drie weken zijn de Formule 1-coureurs en -teams weer op de rails. Deze week hebben ze hun bagage in Nederland op de Zandvoort Road gezet. Al bijna dertig jaar is de F1 niet op Nederlandse bodem geweest. In 2021 maakt het een grote comeback. Maar de editie van 2023 dreigt verstoord te worden: afgelopen zaterdag blokkeerden milieuactivisten de toegang tot het circuit. F1-personeel mag de laatste voorbereidingen voor een raceweekend niet afronden. Het is niet de eerste keer dat er protesten plaatsvinden rond het circuit van de Formule 1. In 2022 zaten activisten tegen de opwarming van de aarde op de baan tijdens de Britse Grand Prix. Politie en wedstrijdleiders haalden hen snel van het circuit, zeer gevaarlijk gedrag voor de piloten. Hetzelfde scenario zou zich deze zondag opnieuw kunnen voordoen. Ook taxi’s dreigen betrokken te raken bij vijandelijkheden en er staat een grote race op het programma voor de hele Grand Prix van Nederland.

De ingang van de geblokkeerde ring

Aanbevolen podcast

mannen leven

Kort

Dit weekend vindt in Zandvoort de dertiende manche van het WK plaats. Het Formule 1-circus komt naar Nederland, maar enkele dagen geleden dreigden milieuactivisten de toegang tot het circuit te blokkeren.

editor