Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Half voetbal, half golf Hier is golf

Afrastering met luifel of skitrampoline: zowel in de sport als in de keuken hebben niet alle mengsels een veelbelovende toekomst. Golf, ja. Er is tenslotte iets rond dat ergens naartoe gestuurd moet worden, en de rest is slechts een grammaticale kwestie. Het mengsel werkt, illustratie in Dordogne

zou moeten weten

Broek of korte broek? Bal of bal? Voet of hand? Kracht of nauwkeurigheid? Beiden, mijn kapitein! Omdat je in het voetbal niet kiest, je mixt. Deze grappige sport wordt gespeeld op een golfbaan, maar dan met een bal. We moeten de bal het gat in sturen, maar met onze voeten.

Momenteel wordt er op het droge golf gespeeld. Wanneer zie je de Waterfoot Golf-versie?

© Frankrijk 3 Périgords – Elsa Arnould

Minimale inversie

Het verhaal gaat dat het idee is ontstaan ​​bij een Duitse voetballer die uitkwam voor Tottenham, die de training afrondde door met zo min mogelijk treffers de bal in de kleedkamer te slaan. In 2009 werd de training in Nederland georganiseerd, het lokt Duitse en Belgische voetballers en in 2012 werd een internationale vereniging geboren, het FIOV, die de training overal ter wereld reguleert.

In tegenstelling tot voetbal lijkt spelen in gemengde teams mogelijk te zijn bij voetbal, en nauwkeurigheid is net zo belangrijk als kracht.

In tegenstelling tot voetbal lijkt spelen in gemengde teams mogelijk te zijn bij voetbal, en nauwkeurigheid is net zo belangrijk als kracht.

© Frankrijk 3 Périgords – Elsa Arnould

Schiet op de green

Voetbal is een echte sport van precisie en gebruik buitenshuis, een beetje zoals voetbalcoaching, maar met elegantie voor golfers. Daarom wordt ons gevraagd om het geschreeuw van de menigte, de overdreven pijnmutaties na de interventie, de zweterige kleedkamers en zelfs de ongetemde derde helft te vergeten. Een ander voordeel is dat mengen volledig mogelijk is.

In het voetbal krijgt de uitdrukking 'een shirt nat maken' soms zijn volle betekenis.

In het voetbal krijgt de uitdrukking ‘een shirt nat maken’ soms zijn volle betekenis.

© Frankrijk 3 Périgords – Elsa Arnould

Dreble et al. Bout

De activiteit wordt alleen of in een team van twee gespeeld, op een aangelegde golfbaan (wees gerust, we maken de holes eerst breder tot 2,5 keer de diameter van de bal) en volgens de duidelijke instructies: Een voetbal moet mee de voet in het gat. gemakkelijk? weinig. Omdat je bepaalde golfregels moet respecteren en niet zo min mogelijk slagen moet maken (zie voor meer informatie het onderstaande kader). Aan de andere kant is het spel technisch, omdat je te maken hebt met opgelegde obstakels, rivieren, bunkers, etc. Merk op dat voetbal in vergelijking met golfballen het voordeel heeft dat het op waterlichamen drijft. Tenslotte blijft golf een sport, we wandelen veel en schieten de hele tijd.

Twijfel je tussen een inspannende teamsport en een aristocratische buitenactiviteit?  Voetbal voor jou

Twijfel je tussen een inspannende teamsport en een aristocratische buitenactiviteit? Voetbal voor jou

© Frankrijk 3 Périgords – Elsa Arnould

Voetbal score

In de Périgord heeft dit onbekende wiskundige object zijn volgers. Een paar jaar geleden opende de Golf de la Forge in Seorac-en-Peregord de eerste voetgangersbaan in de Dordogne, die een vijftigtal Franse sites over het hele grondgebied verbindt. Aarzelend begin, maar ze heeft afgelopen augustus een sportfederatie opgericht: Périgord footgolf (PFG). Het team, dat al tien leden telt, doet regelmatig mee aan wedstrijden die tegelijkertijd toenemen met het aantal volgers, ongeveer 3.500 in Frankrijk. Golfeigenaren zien het voordeel van het winstgevend maken van hun sites door een nieuw, vaak jonger, publiek aan te trekken.

READ  Marquinhos werd in de kleedkamer al uitgekozen

Hybride sport, voetgolf is steeds meer geworden© Frankrijk 3 Périgords

9 officiële voetbalregels
  1. Plaats voor het eerste schot je bal tussen de startballen en tot 2 meter achter de markeringen.
  2. Je moet de bal met één beweging spelen, het contact moet duidelijk zijn. Je voet mag de bal niet begeleiden. Uitglijden is sinds juni 2014 verboden.
  3. Je bal moet gemakkelijk te herkennen zijn
  4. Wacht tot iedereen speelt voordat je verder gaat op het veld.
  5. Speel niet voordat de bal volledig tot stilstand is gekomen (de opgeblazen bal mag niet stoppen).
  6. Volg de volgorde van de resultaten zorgvuldig en wacht tot je aan de beurt bent. De speler die het verst van de hole verwijderd is, zal als eerste spelen.
  7. Speel de bal op zijn plaats: het is verboden om de bal of obstakels te bewegen. In bunkers zijn elandraces verboden.
  8. Als de bal in het water valt, pak hem dan op en plaats hem twee treden achter het deel van het veld van waaruit de bal het water is ingegaan, of plaats hem terug op het punt van het vorige schot. In alle gevallen krijg je een strafpunt.
  9. Zorg ervoor dat uw schoten andere spelers niet hinderen. Bij het naderen van een hole of op verzoek van een partner, markeer je bal met een markeerstift om achter de bal te plaatsen voordat je hem verwijdert.

Lees verder over deze onderwerpen