Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

LdC (m) | Paris verlaat Kiel en vindt Final 4

Luca Karapatic (Paris Saint-Germain). Afbeelding tegoed: Kevin Domas / Panoramic

Paris verloor twee doelpunten in de heenwedstrijd in Duitsland en deed de Duitse club ten val in de tweede wedstrijd, die onder controle was en het gat aan het einde van de wedstrijd groter werd (34-28). De Parijzenaars kwamen naar buiten om hem te grijpen en ze zullen Keulen voor de vijfde keer in zes jaar zien.

Het thuis hosten van de tweede been werd traditioneel gezien als een voordeel. Maar deze functie is eigenlijk alleen geldig als het publiek er is om hun spelers te pushen. Op 19 mei gingen de amfitheaters en bioscopen in Frankrijk weer open, de sportscholen gingen weer open en de Halle Coubertin in Parijs deed woensdag geen afbreuk aan de nieuwe regel, op voorwaarde dat Paris Saint Germain Een belangrijke troef in de kwartfinale van de Champions League tegen hem Agent. Hij werd verslagen door twee doelpunten Op weg naar Noord-Duitsland (31-29)De Parijzenaars moesten meer dan twee goals winnen (of twee, maar kregen minder dan 29 tegen om een ​​betere aanval van buitenaf te scoren) om zich te kwalificeren voor de vierde Champions League-finale in zes jaar. Maar in het licht van de winnaar van december, die zelfs verzwakt was door een reeks slopende Bundesliga-wedstrijden en de blessure van Patrick Winske, was het niet gemakkelijk in Parijs.

Paris nam de leiding

Sander Sajusen (THW Kiel). Afbeelding tegoed: Kevin Domas / Panoramic

Paris Saint-Germain kwam goed in de wedstrijd. Na een mislukking op zeven meter van Niklas Eckberg, gaf Dylan Nahi zijn team al vroeg in de wedstrijd drie doelpunten (6-3, 9). Kiel doet er niet lang over om het weer op te halen (8-7, 13), Maar ze keerde in de eerste periode niet terug naar de Parijzenaars. Paris ontsnapte op voorhand tussen een of twee goals, maar de partners van zijn oud-speler Sander Sagossin haalden hem niet in, afwezig in de heenwedstrijd maar zeer aanwezig om zijn fans te vinden. De Noor was het hoofdonderdeel van de zebraaanval met zeven doelen. Maar dat was niet genoeg om de kloof te verkleinen. In de tweede helft leidt Paris, met een doelpunt op voorhand (16-15, 30). Keel eindigde in een gelijkspel toen Harald Reinkind terugkeerde uit de kleedkamer (16-16, 31), Maar het was van korte duur omdat Paris snel twee doelpunten op voorhand herstelde door Elohim Brandy en vervolgens Dylan Nahi)19-17, 33). De twee Franse internationals zijn de belangrijkste spelers van de hoofdstadclub in deze wedstrijd, met name Brandy die een geweldige prestatie neerzet.

READ  Paris Saint-Germain verslaat Milan en vindt weer een glimlach

Het afgelopen kwartier heb ik het helemaal onder de knie

Ze bouwden CONCODE (Paris Saint-Germain). Afbeelding tegoed: Kevin Domas / Panoramic

Ook met goede hulp door de onderbreking van Yann Genty slaagt Paris er eindelijk in om een ​​hattrick binnen een kwartier terug te winnen (26-23, 45). Gedragen door een klein, maar brullend publiek, hebben de PSG-spelers de wind in hun rug. En ook handen, zoals blijkt uit de twee acrobatische goals van Dylan Nahi (27-23, 47(En Luke Staines)29-24, 49), Waardoor Paris hun voorsprong kon vergroten en Philip Geisha, THW-coach, dwong zijn time-out op te zeggen. Maar niets helpt: Paris domineert aan het einde van de wedstrijd en dat draagt ​​bij aan zijn voorsprong. Elohim Brandy, op een wolk (9 goals in totaal) en logisch gekroonde man van de wedstrijd, vindt de fout in negen meter en geeft zes goals voorsprong op zijn team, nu in de beste positie om zich te kwalificeren (31-25, 51). Zeker wanneer Sander Sagossen verkeerd verbindt en betwist om vier minuten vrij te nemen van commentaar, en in goede vorm, rode kaart (32-26, 55 inch).

Maar Parijs profiteert momenteel niet van deze positieve situatie. Niklas Landen, die vanaf het begin van de wedstrijd conservatief was geweest, herwon zijn plaats in het net na een vruchteloze pauze van Dario Quinstedt en zorgde voor belangrijke reddingen in de tijd. Steffen Weinhold geeft Zebras terug tot vier doelpunten (32-28, 56). Maar deze Duitse verbetering is slechts tijdelijk. Het doelpunt van Nadim Rimeli, ook woensdagavond zijn geweldige coach (7 goals), brengt de Parijzenaars zeker in veiligheid, die uiteindelijk 6 goals wonnen met een einddoelpunt van Dylan Nahi (28-34). Paris had een moeilijke wedstrijd en ze wonnen na verloop van tijd door de Keelers te laten vallen en zich opnieuw te kwalificeren voor de Final Four, dit keer tegen de titelverdediger. Een heilige jacht kan de mannen van Raul Gonzalez alleen maar aanmoedigen om zich voor te bereiden op een woninguitbreiding voor een wedstrijd die ze nooit hebben gewonnen …

READ  "Technologie vergemakkelijkt de toegang tot sport", zegt Jacques Darigo, voorzitter van SporTech.

Mikael Giorgio