Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Grigor Dimitrov neemt het op tegen Alexander Zverev in de tweede set in de “Night Session”

Grigor Dimitrov neemt het op tegen Alexander Zverev in de tweede set in de “Night Session”

Een jaar na zijn hartverscheurende misser in de halve finale lijkt de Duitser zijn beste vorm terug te vinden. Maar om in de kwartfinales te komen, zal het nodig zijn om de Bulgaarse horde te nemen.

Artikel geschreven door

gepubliceerd

updaten

leestijd : 1 minuut.

Alexander Zverev voor Grigor Dimitrov, aan het hof van Philippe Chatrier in Parijs, 5 juni 2023 (JULIEN DE ROSA / AFP)

Alexander Zverev houdt van vanavond op Roland Garros. Voor de derde keer op rij gaat de persoon die nu 27e op de wereldranglijst staat met de eer naar huis tijdens de avondsessie, op Court Philippe Chatrier, op maandag 5 juni vanaf 20.15 uur. Hij staat tegenover hem, Grigor Dimitrov, met wie hij sinds 2021 niet meer heeft gespeeld. Zelfs op de 29e plaats van de wereld is de Bulgaar nog steeds een ervaren speler, in staat tot grote slagen in Grand Slams.

Als Francis Tiafoe in de vorige ronde werd vrijgelaten, wacht de 26-jarige een grote nieuwe uitdaging. Zelfs als hij het beste reekshoofd nog niet heeft gezien, heeft Grigor Dimitrov sinds het begin van de twee weken geen set laten vallen. De voormalig nummer drie van de wereld zal op zijn beurt mikken op de beste prestatie uit zijn carrière bij Porte d’Auteuil, die in Parijs nooit verder is gekomen dan de laatste 16.