Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Vierde plaats in Rin tussen juichen en wraak

Vierde plaats in Rin tussen juichen en wraak

Dankzij de overwinning op Brest (2-1) en het gelijkspel van Lille tegen Troyes (1-1) greep Stade Rennes op de slotdag van de Ligue 1 de vierde plaats op de gong.

Stade Rennais is opgetogen met die vierde plaats die op de laatste dag werd weggerukt, synoniem voor rechtstreekse Europa League-kwalificatie. De scènes van vreugde en feest op het grasveld van Brest op zaterdagavond waren intens onder de spelers en de honderden fans die aan deze derby deelnamen. Dezelfde koorts voor de leiders, Florian Maurice die in de armen viel van Bruno Genesio of president Olivier Cloric die door de gangpaden van het Stade Francis Le Blay liep, een en al glimlach met geheven vuisten. Rennes speelt voor het zesde achtereenvolgende jaar de Europa Cup. Elk jaar kwalificeren voor Europa was het gestelde doel aan het begin van het seizoen en zelfs als de Bretonse club erover dacht om tot het begin van de winter op het podium te staan, bereikt deze vierde plaats precies dat.

Zeker na een zeer gecompliceerde fase na het WK, die begon met de zware blessure van Martin Terrier. Bruno Genesio verklaarde na de wedstrijd: “Onze vierde plaats was welverdiend als resultaat van alle moeilijkheden die we moesten overwinnen, vooral langdurige blessures. We hebben nooit geklaagd. We toonden een grote kracht van karakter.” Hamari Traore is sinds 2017 aanvoerder van de club en steunde daarom elk seizoen een Europeaan: “Emotioneel is het de hoogste van alle Europese kwalificaties, eigenlijk omdat het seizoen moeilijk was met veel sterke aanvallen. We bleven verenigd. Een club die verenigd bleef.” van de staf, van de spelers tot de medewerker”.

READ  L'Expression: Sport - Algerije - Brazilië in Frankrijk?

Met 10 nederlagen sinds de hervatting eind december leek Stade Rennes te vaak op het punt van uitglijden. Vier dagen voor het einde had Rennes acht punten achterstand op Monaco, toen vierde. Maar het volledige faillissement van ASM en de grilligheid van Lille zorgden ervoor dat Breton in de race naar de finish bleef. Bruno Genesio, in zijn teamcombinaties, en de Rennes-spelers herstelden hun beste tijden in de eindsprint en eindigden voor het eerst in hun geschiedenis een toernooi met vier opeenvolgende overwinningen.

‘We hebben veel mensen het zwijgen opgelegd’

Op zaterdagavond zweefde hij ook in Brest als een kleine wraakzuchtige lucht. Gemiste afspraken, verknoeide trainingen, verloren seizoen… De kritiek die de afgelopen maanden te horen was, is misplaatst. “Vandaag denk ik dat ook wij veel mensen het zwijgen hebben opgelegd. Velen dachten dat Europa corrupt was en geloofden niet in onze collectieve kracht. We hebben onszelf in een bubbel gestopt”, riep Benjamin Borigod uit. Verdediger Arthur Theatt voegde eraan toe: “We zijn te snel begraven. We hebben te veel overhaaste conclusies getrokken. Veel mensen zijn sceptisch. De club verdient het om daar te zijn en neemt een belangrijke plaats in in het Franse voetbal. Eerlijke waarde.”

Aan het einde van dit seizoen brak Rennes met 68 punten op de teller het record voor punten in zijn historie en het recordaantal overwinningen (21). Derde aanval en derde verdediging in het toernooi, de Britten hebben genoeg om hun record te verdedigen. Zet nu het volgende, dat deel zal uitmaken van de continuïteit met Bruno Genesio op de bank, Florian Morris en Olivier Cloric. Met nog steeds een grote investeringscapaciteit op de transfermarkt, verleend door eigenaar François Pinault, en een aantal geweldige potentiële verkopen aan het management (Doku, Majer…).

READ  Wayne Rooney valt Derby County-eigenaar Mel Morris aan

De belangrijkste artikelen