Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

De Union Purdue Beagle pakt Lyon en gaat door naar de halve finale

De Union Purdue Beagle pakt Lyon en gaat door naar de halve finale

Lyon – Bordeaux in een playoff-wedstrijd in Stade Gerland. Nee, dit is geen terugkeer naar het verleden en de affiche van de UEFA Champions League 2010 tussen Olympique Lyonnais en Girondins de Bordeaux. Maar rugbyen.

Op zondag 4 juni schoof Union Bordeaux Beagle (UBB) door naar de top-14 halve finales door Lyon Olympique Universitaire (LOU) met 32-25 te verslaan, dankzij twee pogingen van met name vleugelspeler Madoush Tambouy. De Girondins treffen Stade Rochelle bij de laatste vier, zaterdag 10 juni, op het gras bij het Anoeta Stadium in San Sebastian (Spanje).

Deze play-offs voor het kampioenschap vormden het begin van een reeks cruciale wedstrijden op Franse bodem, waarvan er vele zullen plaatsvinden tijdens de Rugby World Cup (8 september tot 28 oktober). En minder dan honderd dagen voor de ontmoeting van de planeten besloten verschillende spelers van de Franse XV een beetje verder te gaan en te schitteren in de laatste fase van de Top 14.

Lees ook: 14e plaats: Winnaar van de Derby van Parijs, Racing 92 passeert de play-offs en gaat naar de halve finale

De eerste van hen was Mathieu Jalibert. De eerste helft van UBB kende een moeilijk seizoen, met Roman Ntamak die werd uitgesloten van spelen voor de Blues en de afgelopen maanden een reeks blessures opliep, eerst aan de enkel en daarna aan de vinger. Tegen Lyon onderscheidde hij zich soms passief, met name door aan het begin van de wedstrijd een goede conversiekans binnen handbereik te missen (7H).

Maar zijn teamgenoten namen hem zeker niet al te veel kwalijk: het was inderdaad de opener die de eerste poging van de wedstrijd met slechts een paar seconden over had. Een poging die wellicht afgekeurd had moeten worden wegens controleverlies over de bal, maar de scheidsrechter niet in de gelegenheid was de slow-motionbeelden te bekijken. Vanwege een technisch probleem werkte videoarbitrage deze zondag niet.

READ  De lange beproeving van Marion Ross

Bordelais Madosh Tambwe annuleerde de vergadering

Als Bordelais als eerste vuurde, reageerden de Rhodanien snel. Een andere international, Ethan Dumortier, was verantwoordelijk voor het snel reageren (11H), na een vervanging van Baptiste Couilloud, werd ook gebruikt in de lijsten van Fabien Galthié. Toen was het Josua Toesova, het dominante Fiji-centrum, die een fout vond door een maatregel af te ronden die hij zelf had gelanceerd (30).H). Toegevoegd aan deze twee prestaties is de openingsnauwkeurigheid van Leon Lima Sopoaga (tien punten op zondag).

Bordelais scoorde echter niet en ze zouden de wedstrijd hebben teruggedraaid dankzij een man: Madosh Tambwe. Ongezien of bijna een uur lang scoorde de Congolese buitenspeler twee keer snel achter elkaar om zijn team de overwinning te bezorgen, de eerste langs de zijlijn (67′).H), en de tweede aan de andere kant (78H).

Bordelais kwalificeerde zich ternauwernood op de zesde plaats en had al drie maanden niet kunnen winnen buitenshuis, waardoor hij na zo’n succes op het land van Lyon de laatste vier van het toernooi bereikte. “Er is veel trots en passie vanavond. Ik denk dat heel weinig mensen in ons geloven, Aangekondigd na de wedstrijd Mathieu Jalibert op de Canal + microfoon. Dit is de kracht van deze groep, dat verwachten we vaak niet. We wisten dat we Leon in de problemen konden brengen, en dat is gelukt. We hebben nog niets gewonnen, maar ik ben blij voor het team. »

Om precies iets te winnen, zal Bordella nu La Rochelle moeten uitschakelen in de halve finale, een team dat integendeel gewend begint te raken aan trofeeën en net heeft gewonnen Zijn tweede Europese titel op rij. Dus UBB zal zijn geluk beproeven tegen een team in goede vorm, nadat het in 2021 (21-24) en Montpellier (10-19) viel tegen Toulouse.

Lees ook: Het materiaal is gereserveerd voor onze abonnees Honderd dagen voor het WK vindt de internationale rugbycoach het “essentieel om de sport te laten groeien”