Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

500 deelnemers aan de 10e verjaardag van Phillipides

500 deelnemers aan de 10e verjaardag van Phillipides

De negende editie van de race, georganiseerd door de Sport- en Technische Club van het 48th Signals Regiment, verliep perfect in de nacht van 2 op 3 juni. 10 steden in het grootstedelijk gebied van Agen zullen worden doorkruist door individuele hardlopers of teams van fakkeldragers.

Hoewel het parcours van dit sportevenement voor iedereen hetzelfde is, d.w.z. 54 km met een hoogteverschil van 796 meter, kan het alleen worden gelopen, in een duo-estafette of zelfs in teams van vier deelnemers (heren, dames of gemengde klasse). Zelfs mountainbikers kregen de bal aan het rollen op vrijdag 2 juni om 19.30 uur vanuit Foulayronnes. Pont-du-Casse, Agen, de oevers van het kanaal, Le Passage-d’Agen, Estillac, Moirax, Layrac, Castelculier, Boé en Bon-Encontre (toegang tot het stadion) zullen respectievelijk ’s nachts worden afgedekt. De individuele deelnemers gingen om 20.30 uur van start: de eerste twee arriveerden in minder dan vijf uur. Laatste einde, na een paar uur… Merk op dat er geen vaste tijdslimiet is.

De vreugdevolle geest die deze race, die legendarisch is geworden, doordringt, heeft het mogelijk gemaakt om het hoofddoel te bereiken, namelijk het tot stand brengen van banden tussen het leger en de inwoners van de Agenese agglomeratie.

Kolonel Thomas Cassin (commandant van RT 48): “Philippidès stelt ons in staat om de banden die we hebben opgebouwd met gemeenten te versterken. Elk van de zes bedrijven van de 48th RT is verbroederd met een gemeente in de regio Agenaise die door de race wordt doorkruist. Een voorproefje van inspanning maar ook teamgeest” Proficiat aan de leden van het Sportbureau, onze institutionele partners en de privésector aan wie we het succes van dit evenement te danken hebben dat noodzakelijk werd. We gaan ons snel voorbereiden op de tiende sessie.”

READ  Mercato des Diables: Onana draait hoofden

Chief Warrant Officer Eliseo (hoofd van het sportbureau): “Het duurt een jaar om dit evenement voor te bereiden. Een werkdag per week en zoveel meer naarmate D-Day nadert. We hebben 600 voorraden langs de route geplaatst. Dit zijn maanden van verkenning om een ​​route voor te stellen en afspraken te maken met gemeenten en particuliere eigenaars van de laatste naar de provincie, “zegt hij. Iedereen maakte ons werk gemakkelijker en we moeten hen bedanken. De 60 vrijwilligers zorgden ervoor dat de organisatie nog eenvoudiger werd met het GPS-systeem dat op elke passagier was geïnstalleerd.

Vanaf nu tot de 10e editie van het Philippidès-kampioenschap organiseren we in oktober het Franse kampioenschap militair zwemmen in Aquasud en vervolgens de internationale voetbalcompetitie die 102 jaar geleden werd opgericht (Engeland-Nederland-Frankrijk), genaamd de Kentish Club, van 10 tot 17 december .