Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Goffin tegen de fans op Roland Garros: “Het is overdreven, het is totaal gebrek aan respect”

Goffin tegen de fans op Roland Garros: “Het is overdreven, het is totaal gebrek aan respect”

Bekend om het chauvinistische maar soms wrede Roland Garros-publiek, juichten ze opnieuw grotendeels de Fransman Giovanni Mbeche Pericard toe… en schuwden ze David Goffin dinsdagavond tijdens hun ontmoeting van vijf sets in de eerste ronde van de Grand Slam van Parijs, die de Belg won. . Geërgerd door de extreem koude ontvangst (elk van zijn fouten werd toegejuicht door het publiek en elk van zijn boze reacties werd gesist), had Goffin, voorheen zevende op de wereldranglijst, het publiek al opgeschrikt met een glimlach en een gebaar van zijn hand om zijn oor en beantwoordde deze fluitjes, aan het einde van de bijeenkomst. Op een persconferentie bracht hij de kwestie opnieuw ter sprake.

“Ongezonde sfeer”

“Dit gaat duidelijk verder dan dat, het is volkomen respectloos. Heeft hij aangekondigd? Het is echt te veel. Het is voetbal geworden en binnenkort zullen er rookbommen en hooligans zijn en zullen er gevechten op de tribunes plaatsvinden. Dit begint belachelijk te worden. Sommige zijn er meer om chaos te veroorzaken dan om de stemming te bepalen. Vandaag spuugde iemand kauwgom in mijn gezicht. Het wordt ingewikkeld. Daarom wilde ik kalm blijven. Als ik er boos over word, kan het me destabiliseren. Als we om 15.30 uur eindigen en het publiek je op je hoofd tikt, kun je met plezier twee seconden lang rommelen. ze verdienen het. »