Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

McCourt’s ferme reactie op de zorgen van Marseille-fans

McCourt’s ferme reactie op de zorgen van Marseille-fans

In een interview met de krant La Provence bevestigde de Amerikaanse eigenaar van Olympique Marseille, Frank McCourt, dat zijn engagement compleet is, en hernieuwde hij zijn vertrouwen in zijn president, Pablo Longoria, die verantwoordelijk is voor het opnieuw lanceren van het Marseille-project.

Zware afwezigheden, aanhoudende geruchten over verkopen ondanks hun ontkenningen, en een zeer pijnlijk seizoen, eindigend met een trieste achtste plaats in de Franse competitie, die synoniem staat met het financiële jaar 2024-2025 zonder de Europa Cup. Acht jaar na zijn aankomst is Frank McCourt vandaag de eigenaar van OM, een bedrijf met betalingsachterstanden. Maar in een interview afgelopen dinsdag met… ProvenceDe Amerikaanse zakenman wil zijn achterban op alle punten geruststellen, vooral wat betreft zijn morele en financiële engagement, door zijn steun aan te bieden aan president Pablo Longoria, die de afgelopen maanden aan kritiek blootstaat.

“Ik ben erg betrokken bij Marseille, we blijven werken”, legt McCourt uit in een reactie aan de Marseille-fans. “Het seizoen op het veld is teleurstellend geweest, dat is zeker. Maar laten we realistisch zijn en laten we ook de toestand van de club in gedachten houden toen we hem ruim acht jaar geleden in bezit namen. Tegenwoordig is het in veel betere omstandigheden. tijd was dat het geval.” Niet financieel levensvatbaar, onstabiel, zonder fundament… Nu de fundamenten stevig zijn en we er een project op kunnen bouwen, beginnen we de voordelen te voelen van wat we hebben gedaan, vooral met de jonge spelers (.. .) We behoren tot de top 20 clubs van Europa wat betreft “Inkomsten, we moeten elk jaar competitief zijn, iets dat een paar jaar geleden mogelijk was.”

READ  Real Madrid-Barcelona: Xavi's nieuwe schittering

“Ik vertrouw Pablo 100%.”

Verwijzend naar de noodzaak om de komende jaren ‘meer inkomsten’ te genereren, of de mogelijkheid om een ​​‘satellietclub’ over te nemen om ‘toekomstig talent’ te ontwikkelen, herhaalt McCourt zijn ambitie om ‘aan de top van het kampioenschap te eindigen’ en ‘zich te kwalificeren’. voor een Europese competitie” elk seizoen. Daarom bevestigt hij: Pablo Longoria is de juiste man voor deze klus.

“Pablo zei dat (Longoria sprak ook in het interview, noot van de redacteur) dat als we van coach wisselen, dat voor onrust zorgt. Dat hebben we het hele seizoen (vanaf het vertrek van Marcelino) moeten overwinnen. Maar ik vertrouw Pablo 100%”, vervolgt McCourt. “Hij doet fantastisch werk. Als je met iemand in het Europese voetbal praat, behoort hij tot de beste van zijn generatie.”

Terwijl het stoelendansspel in Marseille in volle gang is, in de coachingpositie maar ook in de organisatiestructuur (het vertrek van Javier Ribalta, Pedro Iriondo, Stephane Tessier), zegt Frank McCourt nog steeds het voor de hand liggende, wat niet het geval is in Marseille: de noodzaak om te “stabiliseren”. Ondanks de huidige situatie zegt Boston dat hij “veel vertrouwen” heeft in de toekomst.

Belangrijkste artikelen