Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Gino Meder, winnaar van de zesde etappe van de Giro, Attila Walther neemt de generaal over

Gino Mader (Bahrain Victorious) won alleen, bovenaan de zesde etappe, voor Egan Bernal (Ineos Grenadiers) en Dan Martin (opkomend Israël), na een dag vol heuvels en regen.

Na een bijzonder nerveuze start heeft een breuk bestaande uit Dario Cataldo (Movistar), Gino Mader, Matte Mohoric (Bahrain-Victorious), Simon Gugleme (Groupama-FDJ), Jimmy Janss (Alpecin-Fenix) en Simon Ravanelli (Androni Giocatolli) aangekomen om op te stijgen. Ook uit het peloton, maar tegelijkertijd kwamen Geoffrey Bouchard (Ag2r-Citroën) en Bauke Mollema (Trek-Segafredo) na een achtervolging van ongeveer dertig kilometer bij de top zes voortvluchtigen terecht.

De Marchi zit vast

Achter de acht opmerkelijke lopers had het Israel-Start-Up Nations-team onder leiding van Alessandro de Marchi de leiding over het bepalen van het ritme om de voortvluchtige niet te ver te laten oprukken voordat hij de eerste twee moeilijkheden van de dag aanviel.

Op voorsprong van Furca de Gualdo leidde Bouchard, terwijl Peloton vijf minuten achterstand had. In de korte afdaling, gevaarlijk gemaakt door hevige regenbuien, konden Ineos Grenadiers het peloton pakken toen baas De Marchi vastzat in het achterschip.

Uiteindelijk, in deze recente beklimming, legden de belangrijkste kandidaten voor de Giro zichzelf uit zonder dat ze konden terugkeren naar Gino Mäder, de aanvaller vanaf het begin en de winnaar van het enkelspel op de top van San Giacomo.

Attila Walther is de nieuwe aanvoerder van Gero. (J. Lorenzini / Reuters)

De Colombiaan Egan Bernal (Ineos) eindigde als tweede, twaalf seconden achter de Zwitser, gevolgd door Dan Martin (Israël – Emerging Nations) en Remco Evinbuell (Deckonink-Kwikstep), die nu tweede overall staat na negen maanden afwezigheid in de competitie.

Het roze shirt van de leider veranderde zijn schouders, gaande van Alessandro de Marchi (opkomende staat Israël) naar Attila Walther (Groupama-FDJ) jonge Hongaar, tot dan met de beste jonge man van Tour Italië.