Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Gerald Darmanin ‘betreurt’ het fiasco en wijt ‘valse tickets’ voor Britse tribune

“Ongelukkige” ongelukken en slecht feest, maar het ergste was volgens Gerald Darmanen afgewend. TF1 gastenkrant voor om de mislukking te verklaren gedurende UEFA Champions League-finale Tussen Real Madrid en Liverpool, in het Stade de France, verdedigde de minister van Binnenlandse Zaken de politie en benadrukte dat “er geen doden of ernstig gewonden waren”.

De minister beschuldigde de vervalsers volgens hem van tussen de 30.000 en 40.000 mensen die “met of zonder een nepticket” probeerden het stadion binnen te komen. Hij benadrukte dat de minister van Sport heeft verzocht om grote sportcompetities nu om te zetten in “non-tamper tickets”, dat wil zeggen “volledig digitaal”.

70% van de valse bankbiljetten tijdens pre-liquidatie

Volgens Gerald Darmanen waren er naast de 80.000 toeschouwers nog eens 30.000 tot 40.000 mensen in de voortuin van het stadion. De minister, die met een nep en origineel kaartje werd uitgegeven, legde uit dat de verschillen met het blote oog nauwelijks te zien waren. Volgens hem, tijdens de pre-nominaties voor hosts, “zag 70% van de mensen die checkten, of 120.000 mensen, hun ticket als frauduleus.”

deze nummers moeilijk te verifiërenomdat we niet weten hoeveel mensen in eerste instantie werden onderzocht – en of dit monster meer valse bankbiljetten bevatte, vooral aan de kant van de RER D. Maar Het lijkt te worden overschatin theorie tot maximaal een derde van de neptickets (40.000 van de 120.000), volgens cijfers van Gerald Darmanen.

‘Exclusief bij British Tribune’

Het resultaat is in ieder geval bekend: “een zeer forse file”, met een bottleneck ter hoogte van de slagbomen. Volgens de minister nam het gouvernement een besluit om de pre-kandidatuur op te heffen, wat een aanzienlijke vertraging veroorzaakte. “Natuurlijk was de avond tragisch, maar er waren geen doden of ernstig gewonden”, bevestigt Gerald Darmanen.

Volgens de minister hadden deze ticketproblemen gevolgen voor de “uitsluitend Britse tribune”, waar 97% van de Real Madrid-supporters om 21.00 uur in het stadion zat tegenover 50% in het Liverpool-team. Maar Gerald Darmanen onthoudt zich van de bewering dat de vervalsers Engels waren en “juicht” de opening van een onderzoek door de procureur-generaal toe.

Honderden arrestaties

Volgens de minister van Binnenlandse Zaken heeft de politie “hun werk gedaan” en honderd “relschoppers”, waaronder zakkenrollers, “gearresteerd”. Hij hekelde “de onzin die op sociale media werd gezegd, met zware beledigingen voor de inwoners van Seine-Saint-Denis.”

In detail werden 29 gearresteerd in het stadion, de helft van hen Brits. Van de 52 die buiten het stadion werden gearresteerd, waren er “40 Fransen en 12 buitenlanders: een Spanjaard, een Italiaan, acht Algerijnen, een Marokkaan en een Tunesiër.” Gerald Darmanin besluit: “Extreemrechts mag deze ongelukkige gebeurtenis niet gebruiken in zijn walgelijke campagne.”

READ  Wereldbeker: groot begin voor Maddais Roman Racine en Lea Bringonc, in Verona