Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Geen masker? Een voorbeeld is Nederland, dat sterk afhankelijk is van gezondheidspassen

Maskeren is altijd verdeeldheid. Afgelopen weekend eiste Bart de Wever dat een gezond en weldenkend Vlaanderen er vanaf komt.

Deze bereidheid van Vlaanderen om het masker gedeeltelijk te laten vallen Waarschijnlijk uit Nederland, waar het mondkapje veel minder gebruikt wordt dan bij ons. Tuurlijk, hoe gaat het met onze buren? Vanmorgen trokken we door de straten van Maastricht.


►►► Lees verder : Persrecensie: Covid-veilig ticket of niet, het einde van het masker is misschien niet voor nu


Om in Maastricht een mondkapje op straat te zien, moet je een beetje kijken. Op het eerste gezicht is het leven in Nederland normaal. Mondkapje is alleen verplicht in het openbaar vervoer. En in bijvoorbeeld winkels dragen klanten en zakenmensen het meestal niet. Veel mensen geloven dat dit de dingen eigenlijk gemakkelijker maakt: “Het is moeilijk om maskerkostuums te passen”, Zegt een handelaar. “We hebben meer klanten wanneer maskers niet verplicht zijn”.

In bars of restaurants dragen obers ook geen maskers, en deze klant klaagde er niet over: “Het is niet meer leefbaar. Nu het weer normaal is, kunnen we ademen”.

Verder dan het masker

Het land is sterk afhankelijk van fysieke afstand. De Nederlanders zouden anderhalve meter tussen hen moeten hebben. Een opmerking die niet echt gerespecteerd lijkt te worden. Ook in kappers, hoewel dichtbij, levert dit geen probleem op. “Wij vinden geen masker beter dan geen masker”, Verklaart een van hen. “De meeste klanten zijn gevaccineerd, wij zijn gevaccineerd en bij ziekte sluiten we de salon en blijven we thuis. Klanten hoeven zich dus nergens zorgen over te maken als we geen mondkapje dragen.”

Onze experts Nee Nooit geloofd in de meerwaarde van mondkapjes

Nederland is nooit echt grote fan geweest van het masker. Ze droegen het soms tijdens deze epidemieën. Maar vanaf half augustus verdween hij weer. Voor de burgemeester van Maastricht is dit een goede zaak: “Het gaf ons comfort en vrijheid, en we zagen nooit meer ziekenhuisopnames. Onze experts geloofden nooit in de meerwaarde van maskers.”

Tegenwoordig zijn mensen die het toch dragen verbaasd dat ze oude mensen of Belgen in het algemeen zijn: “We zijn hier aliens. Als we een winkel binnengaan, zetten we onze maskers op, we doen het allemaal alleen”. “Covid, ik weet niet hoe het er in Nederland aan toe gaat qua aantal gevallen, maar het is inderdaad een beetje schokkend”.

Beterschap

Nederland voert vanaf 25 september een gezondheidspas in om een ​​einde te maken aan fysieke afstand. Je hebt het nodig om naar het theater, een café of een restaurant te gaan.

READ  De Koning en Koningin der Nederlanden zijn op 5 mei vrolijk bij het jaarlijkse concert aan de oevers van Amsterdam