Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Buitengewoon en gevolmachtigd Ambassadeur van de Republiek Mali bij het Koninkrijk der Nederlanden, wonende te Brussel, Zijne Excellentie Mr. Elhadji Alhauseni Dreyer heeft op woensdag 30 november 2022 zijn geloofsbrieven aangeboden aan Zijne Majesteit Willem-Alexander. Nederland.

Tijdens het interview dat door de koning werd toegestaan, bracht ambassadeur TRAORE, voorzitter van de overgang, staatshoofd, zijne excellentie kolonel Assimi GOÏTA, zijne majesteit de vriendelijke groeten over.

Hij maakte van de gelegenheid gebruik om Nederland te bedanken voor zijn aanwezigheid in Mali gedurende 45 jaar en was verheugd dat Nederland ervoor koos om in ons land te blijven in een tijd dat het voor grote uitdagingen stond op het gebied van ontwikkeling en veiligheid.

Ambassadeur TRAORE bracht Zijne Majesteit op de hoogte van de aanzienlijke inspanningen van de regering van Mali in de strijd tegen het terrorisme, en sprak met hem over de relevante maatregelen die zijn genomen in het kader van de terugkeer naar de constitutionele orde.

Zijne Majesteit Willem-Alexander van zijn kant haalde bij gelegenheid van zijn bezoek aan de onder de vlag van de Verenigde Naties ingezette Nederlandse troepen in Mali goede herinneringen op aan ons land.

Hij zegde Nederlandse steun toe aan Mali en hoopte dat er positieve inspanningen zouden worden geleverd om, in lijn met het afgesproken tijdschema, terug te keren naar een normale constitutionele orde.

Bron: Informatiebureau en Pers/DFAIT

READ  NEDERLAND: Een schilderij zoals het was in de tijd van Vermeer dankzij een eeuwenoude molen