Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Garcia opgesteld tegen Nederland

Caroline Garcia is onderweg! Vier dagen na het winnen van de WTA Championships in Fort Worth, Texas, speelt de nummer vier van de wereld regelmatig tegen de Franse koning Billie Jeanne in de play-off tegen Nederland in Portel. Leones verzekerde haar aanvoerder Julian Benneteau dat ze in topvorm was, ondanks de reisvertragingen, de vele wedstrijden die vorige week werden gespeeld en de geweldige emoties die ze doormaakte, dus speelt ze vrijdag de tweede singles. Aan Alizé Cornet zal hij de eer teruggeven om deze ontmoeting tegen de Nederlanders te openen, waarin Blauw absoluut moet winnen om in de Wereldgroep te blijven. De 32-jarige Nisoaz, 36e van de wereld, krijgt voor het eerst in haar carrière te maken met tegenstand van Leslie Patinama Kerkhove (31, 207). Caroline Garcia daagt ook een speler uit die ze nog niet eerder heeft gespeeld, wereldnummer 213 Susan Lammens (23). De volgende dag, op een last minute wijziging na, zal hij het opnemen tegen Garcia Patinama Kerkhove (geen eerdere confrontatie) en vervolgens, indien nodig, tegen Cornet Lamines (geen eerdere confrontatie).

Een formaliteit op de blues?

Als de score 2-2 is, wat hoogst onwaarschijnlijk lijkt gezien het verschil tussen de twee teams op papier, dan zullen Cornett en Garcia worden gecombineerd tot dubbelspel om Lexi Stevens (23.424 in dubbelspel) en Demi Shores (29) uit te dagen, de enige speler die de Blues kan verontrusten, She, die net in de halve finale van het Masters Tournament speelde, concurreert met de Amerikaanse Desirae Krawczyk. De andere twee geselecteerde Franse spelers, Diane Barry (20, 76) en Chloe Paquet (28, 155) mogen tijdens deze meeting niet spelen als alle wedstrijden op het spel staan. Ze moeten echter hun kans krijgen als deze confrontatie in drie of vier wedstrijden wordt voltooid. Vergeet niet dat de winnaar van deze sprong het recht heeft om deel te nemen aan de kwalificaties voor de laatste etappe, volgend voorjaar.

READ  Fernando Santos stopt als bondscoach van Portugal