Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Franse scheidsrechter Clarice Agpegno voor vijfde keer wereldkampioen gekroond

De Franse judoka Clarice Agpejno won op woensdag 9 juni haar vijfde wereldtitel door de Sloveense Andrea Leske Ippon te verslaan in de finale van de wereldkampioenschappen in Boedapest in de categorie onder de 63 kg.

De 28-jarige werd al gekroond op de werelden van 2014, 2017, 2018 en 2019 en loopt niet ver achter op de drie meest succesvolle judokispelers in de geschiedenis van het wereldkampioenschap: de Japanse Ryoko Tani, de Chinese Wen Tong (elk zeven titels) en de Belgische Ingrid Bergmans (zes).

Met deze overwinning bezorgt Clarice Agpegno het Franse team zijn eerste medaille op deze wereldkampioenschappen.

Lees ook Judoka Clarice Ajpegno bevestigt haar wereldpositie op de Doha Masters

“Ik was zo kalm, kalm. Ik deed het niet gouden score, Ik heb veel aarde gedaan. Ik heb er veel aan gewerkt en ben blij dat het werkt, en laat me zien dat ik op de goede weg ben. Ik voel me goed, nergens pijn, geen bandjes”Ze legde het met een glimlach uit na haar einde alsof ze net uit een goede training kwam.

Op de Franse lijst overtreft ze ook David Douyer en zijn vier wereldtitels, maar staat ze nog steeds achter op Teddy Renner en zijn verbazingwekkende 10 gouden medailles. “Ik ben trots op wat ik doe en dit jaar, dat is moeilijk voor mij”, zei ze, sprekend over het uitstel van de Olympische Spelen in Tokio, haar obsessie, als een… ‘Klap van de club’.

“De verloren ster blijft”

Want bij de Olympische Spelen is het verhaal anders, en dit is het verhaal dat Agbegnenou deze zomer op zijn eigen manier wil herschrijven. De licentie van Champigny-sur-Marne heeft haar nederlaag tegen de Sloveense Tina Trsingak in 2016 in Rio niet opgevangen.

READ  De Rode Duivels onder de loep: Wie is de meest gedopte, oudste, hoogste scorer,...?

“Ik zei tegen mezelf dat ik niet weet of ik deze medaille in Tokio zou winnen. Dus ik zei tegen mezelf dat ik echt de 5e plaats zou halen.”zei ze weer. De klus is geklaard en Agbegnenou is al gefocust op Japan en zijn Olympische droom. “Nu is er de ontbrekende ster.”

Nu vijfvoudig wereldkampioen en vijfvoudig Europees kampioen, zal ze deze zomer deelnemen aan de Olympische Spelen van Tokio, waar ze de gouden medaille zal zoeken die ontbreekt op haar fenomenale record.

Dit artikel is gereserveerd voor onze abonnees Lees ook Clarice Agpegno: ‘In judo heb ik nederlaag en zelfs onrecht leren accepteren’

de wereld