Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Frankrijk zal voor Nederland eindigen

Frankrijk zal voor Nederland eindigen

Paul Roger, Media365: Gepubliceerd op donderdag 14 maart 2024 om 9:52 uur

Dankzij de uitschakeling van PSV Eindhoven door Borussia Dortmund in de achtste finales van de Champions League zorgde Frankrijk ervoor dat het seizoen vóór Nederland op de vijfde plaats eindigde in de UEFA Champions League-index.

Bedankt Dortmund! Nadat PSV Eindhoven woensdagavond viel in de terugwedstrijd van de achtste finales van de Champions League (2-0, heenwedstrijd 1-1), dankzij prestaties van Jadon Sancho (derde) en Marco Reus (90+3) Borussia vindt voor het eerst sinds 2021 de weg naar de kwartfinales van de prestigieuze Europese competitie. Dit bevalt de Ruhrfans en zelfs de rivalen van PSV duidelijk, maar niet alleen dat. Dankzij de uitschakeling van PSV Eindhoven… Zeker is dat Frankrijk altijd voor zal blijven op Nederland op de UEFA Index-ranglijsten eindigde het seizoen op de vijfde plaats.

Zeer grote kloof

Na afloop van de achtste finales van het C1-kampioenschap domineert Engeland deze ranglijst nog steeds met 101.803 punten, vóór Spanje (87.364), Italië (85.855), Duitsland (83.052), Frankrijk (64.997) en Nederland (61.300). ). Dit is een gat dat Nederland niet meer zal kunnen compenserenZelfs als Ajax Amsterdam, dat in de heenwedstrijd van de achtste finales van de Europa League gelijk speelde met Aston Villa (0-0), de competitie wint.

Vier Franse clubs in C1

Concreet betekent dit dat Frankrijk net als in 2024-25 nog zal profiteren van vier vertegenwoordigers tijdens de Champions League 2025-2026, met drie directe kwalificatiewedstrijden plus één deelname aan de voorrondes, en in totaal zeven plaatsen in de verschillende Europese toernooien. Bril. Driekleurencombinaties kunnen deze UEFA-indicator verbeteren Tegen het einde van het boekjaar 2023-2024. PSG heeft zich al geplaatst voor de kwartfinales van de C1 League en zal hun tegenstander vrijdag kennen tijdens de loting, terwijl Marseille en Lille serieuze keuzes hebben gemaakt in de Europa League en de European Conference League, aangezien de Phocéens de ronde grotendeels wonnen. van 16. De heenwedstrijd tegen Villarreal (4-0), net als de Mastiffs op het veld in Sturm Graz (3-0).

READ  Corinne Deacon, eindelijk opvolger?