Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Frankrijk – Nederland: Een nieuwe basisopstelling, een prestatie die conflicteert met verdediging en aanval, lessen uit de loting… Vragen en curiosa over de wedstrijd.

Frankrijk – Nederland: Een nieuwe basisopstelling, een prestatie die conflicteert met verdediging en aanval, lessen uit de loting… Vragen en curiosa over de wedstrijd.

Basis
We hebben hem niet op het veld gezien, maar hij was degene die het meeste gepraat veroorzaakte: Kylian Mbappé bleef met een neusblessure op de bank, zonder deel te nemen aan de wedstrijd, op vrijdag 21 juni in Leipzig als onderdeel van de tweede wedstrijd van de Blues tegen Nederland. De stand is uiteindelijk nul (0-0). Wat, zoals gewoonlijk, een aantal vragen met zich meebrengt. Missie Brengt u de antwoorden.

Wat vertelden de statistieken ons bij de aftrap?

Dat register, historisch gezien zeer evenwichtig (15W voor Frankrijk, 11D, 4N), neigt de afgelopen jaren sterk in het voordeel van de Blues. Het Franse team van Didier Deschamps won zeven keer van de acht eerdere ontmoetingen tussen de twee teams. Indrukwekkend, nietwaar?

Wat is er de vorige keer gebeurd?

Het driekleurenteam won met een brace van… Mbappé – één doelpunt in elke helft (7e en 53e plaats). Het was nog geen jaar later, midden in de herfst van 2013, op 13 oktober. In Amsterdam. De wedstrijd, die deel uitmaakte van de EK-kwalificatiewedstrijden, was getuige van de overwinning van de teamgenoten van Phenomena Bondi met 2-1. Ook Najah Kahn verdiende een ticket voor het EK in Duitsland. Een teken misschien…

Lees ook:
met betrekking tot. Frankrijk – Nederland: “De enige spijt vandaag is de efficiëntie…” The Blues kunnen geen oplossing vinden en delen de punten

Waren er verrassingen in de blauwe combinatie?

Ja en nee. Omdat de systeemverandering, waarbij ‘DD’ zijn traditionele 4-3-3-plan omschakelde naar 4-4-2, de afgelopen uren is gelekt. Zo cirkelde Griezmann vooraan rond Thuram en gaf uiteindelijk de voorkeur aan Giroud, die aan het einde van de wedstrijd zou terugkeren, zoals je je kunt voorstellen ten koste van de geredde Kylian Mbappé.

READ  Moto GP - Grand Prix van Nederland 2024 - Uitslagen - Francesco Bagnaia wint de sprintrace - Sportinformatie - Skateboarden

Hoe is het defensiegedrag dat deze euro zorgen baart?

Mooi, want ze kreeg geen enkel doelpunt tegen. Toen de jury er niet bij was (de prestatie werd Simons ontzegd vanwege een “actief” buitenspel van Dumfries) was het de ondoordringbare Mike Maignan die deed wat nodig was, met beslissende reddingen: de rechter falanx van de poging van Frimpong (1), horizontaal met zijn linkerhand die een schot blokkeert met zijn voet in handbalstijl voor Depay (69).

Lees ook:
Memoires uit Frankrijk – Nederland: Kante, de locomotief van een team zonder ideeën, en Dembélé met weinig invloed

Welke dubbele bijzonderheid hebben de eerste twee games in de driekleur?

In D2 scoorde geen enkele EdF-speler ook maar één doelpunt (succes tegen Oostenrijk was CSC); Het is voor het eerst in de geschiedenis van de Blues dat ze in de slotfase van het EK staan. Op dezelfde manier wordt Frankrijk, zonder enige prestatie van zijn kant, het eerste land – voor een periode daar – tijdens het EK dat vier punten op tafel telt.

Wat zijn de lessen die we hebben geleerd na deze puntendeling?

The Blues hebben zich nog niet geplaatst voor de achtste finales. Volgende week dinsdag, tijdens de derde en laatste dag van de groep, wordt alles beslist. De volgers van DD staan ​​op de tweede plaats, achter hun tegenstander van vandaag vanwege een aanval van lagere kwaliteit. Logisch gezien de laatste vraag (+1 versus +2). Op de lijst voor dinsdag: Frankrijk – Polen en Nederland – Oostenrijk, gelijktijdig om 21.00 uur.

READ  De vijftiende van Frankrijk versloeg Argentinië