Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Nederland – Frankrijk: Waarom draagt ​​Memphis Depay een hoofdband tijdens EK-wedstrijden?

Nederland – Frankrijk: Waarom draagt ​​Memphis Depay een hoofdband tijdens EK-wedstrijden?

Memphis Depay heeft de nieuwste grote trend in Nederland gestart. De Nederlandse spits, die vrijdag op het EK van 2024 tegen Frankrijk speelt, draagt ​​tijdens de wedstrijd een grote witte hoofdband. Dit zorgt voor veel enthousiasme in zijn land. Volgens lokale media kampen veel winkels met een tekort aan voorraad.

De voormalig speler van Barcelona en Atletico Madrid, die aan het einde van het seizoen vertrok, draagt ​​deze hoofdband sinds de voorbereidende wedstrijden tegen IJsland en Canada. Dagelijks Uit de Volkskrant Hij maakte van hem een ​​mode-icoon die ‘bewust kiest hoe hij zich kleedt’.

“Het behoudt mijn ras.”

De krant De Telegraaf is een stuk minder positief, omdat zij meent dat dit Memphis “een bijzonder persoon binnen de groep maakt (…) en dat dit geen goede zaak is voor de groepsdynamiek.” De voormalige spits van Olympique Lyonnais verdedigde zich publiekelijk: “Het houdt mijn race op zijn plaats. Dit bevalt mij goed. Mijn vriendin is er dol op. “Het is een nieuwe look.”

Maar Ronald Koeman uitte zijn spijt dat hij niet op de hoogte was gesteld dat zijn speler deze hoofdband droeg, met zijn nummer 10 geborduurd in goud en de inscriptie “Who cares?” (Wat maakt het uit?). Zijn reactie: “Ik vond het niet leuk dat ik verrast was.” Maar ik vind het niet serieus.

Dit komt in ieder geval ten goede aan bedrijven in het land, die kampen met een tekort aan voorraden van dit type hoofdband. Eén frituur haalde zelfs lokaal het nieuws door bij alle geplaatste bestellingen een witte banner aan te bieden.

READ  Ze zijn jong, getalenteerd en hongerig naar overwinningen

De UEFA heeft zich nog niet gevestigd. Als artikel 42.01 van zijn reglement het dragen van gevaarlijke accessoires (kettingen en oorbellen) verbiedt, blijkt er niets over de hoofdband of bandana zoals gedragen door de Welshe spits Gareth Bale. De internationale instantie regelt echter de inscripties die op deze accessoires verschijnen, evenals hun grootte.