Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Frankrijk: Karim Benzema steelt record van Zinedine Zidane

Onze WK-aftrap La Liga: Topscorers voor het seizoen 2020-2021

Karim Benzema is vanavond in de geschiedenis van de Franse nationale ploeg getreden. Met twee doelpunten in het gelijkspel tegen Portugal (2-2) voor de laatste groepswedstrijd werd de Real Madrid-spits de oudste speler in de geschiedenis van de Blues die een dubbel scoorde in de slotfase van het ‘Euro of het WK’. ‘ Dit record is van voormalig Benzema-coach Zinedine Zidane. De laatste was 31 jaar oud toen hij zijn beroemde duo scoorde tegen Engeland op Euro 2004.

Het elfde wereldwijde nummer 341. is hier beschikbaar available

Hij is gelijk aan Henry en Zidaneزيد

Naast dit record sloot Karim Benzema zich aan bij de zeer gesloten kring van de Franse dubbelschrijver op de European Nations Cup en de World Cup. Alleen Thierry Henry en Zinedine Zidane hebben zo’n prestatie neergezet in de geschiedenis van het Franse nationale team. De aanvaller van Real Madrid heeft sindsdien zeker zijn sporen verdiend in deze ontmoeting Hij brak ook het record van Didier Deschamps, de langste interval tussen twee goals in de Blues, sinds zijn laatste prestatie 5 jaar geleden.

Karim Benzema in de legende

De aanvaller van Real Madrid is de oudste speler in de geschiedenis van het Franse nationale elftal die tweemaal scoorde in de slotfase van de grote competitie. Het record stond eerder op naam van zijn voormalige coach Zinedine Zidane.