Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Frankrijk is met Kroatië, Servië en Oekraïne

Frankrijk is met Kroatië, Servië en Oekraïne

Amper een week na de kwalificatie voor de finale van de European Nations Cup 2022 kennen Franse handballers hun tegenstanders al in de eerste ronde van dit Europese toernooi, dat van 13-30 januari in Hongarije en Slowakije wordt gehouden. The Blues, die tijdens de laatste editie (14 in 2020) het slechtste resultaat in hun geschiedenis scoorden, werden in groep C geplaatst, samen met Kroatië, Servië en Oekraïne. Als we vertrouwen op de resultaten van de laatste grote internationale competitie, het Egyptische WK afgelopen januari, starten de Fransen de favorieten, want ze zijn als vierde geëindigd en Kroatië staat op de vijftiende plaats, terwijl Servië en Oekraïne zich niet eens kwalificeerden. Aan de andere kant, tijdens het EK 2020 stond Kroatië op de tweede plaats, Oekraïne op de negentiende en Servië op de 20. Het zal nodig zijn om tussen de eerste twee van de groep te eindigen om de hoofdronde te bereiken (met behoud van de punten behaald tegen de gekwalificeerde team), dan gaat het door, de eerste twee van de hoofdronde naar de vierde ronde.

Gil: “hereniging met Servië”

Guillaume Gil, de Franse coach, maakt zich zorgen. “Zoals gebruikelijk bij de EK-loting, is intensiteit nodig in verschillende groepen. We zullen Slavische accenten hebben met Kroatië, Servië en Oekraïne. Deze euro markeert onze hereniging met Servië, dat ons domineerde tijdens de kwalificatiewedstrijden, afgelopen januari. We zullen dat ook doen. vind de Kroaten na de TQO-aflevering waarin ze de kwalificatie voor de wedstrijden misten. Slovenië, Denemarken, Portugal en Hongarije zouden een vervolg op de lijst kunnen zijn. Nogmaals, het zou een klassieker worden met teams van hoge kwaliteit, “zei hij tegen de Fransen Website van de Handbal Federatie. Het wedstrijdschema is al bekend: Frankrijk begint op 13 januari tegen Kroatië, speelt daarna op 15 januari tegen Oekraïne en op 17 januari tegen Servië.

READ  Klopp wil de Volkenbond niet meer

Groep A: Slovenië, Denemarken, Noord-Macedonië, Montenegro
Groep B: Portugal, Hongarije, IJsland, Nederland
Groep C: Kroatië, Servië, Frankrijk, Oekraïne
Groep D: Duitsland, Oostenrijk, Wit-Rusland, Polen
Groep E: Spanje, Zweden, Tsjechië en Bosnië en Herzegovina
Groep F: Noorwegen, Rusland, Slowakije en Litouwen