Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Frankrijk het slachtoffer is van een groot onrecht?

Ondanks hun wereldtitel in 2018 en hun recente overwinning in de Volkenbond, zou Frankrijk genoegen moeten nemen met de derde plaats op de komende FIFA-ranglijst.

België is nog steeds het beste team ter wereld. Tenminste, als we de FIFA-ranglijst mogen geloven. Ondanks hun nederlaag tegen Italië en Frankrijk behouden de Rode Duivels hun eerste plaats in het klassement nu al. Brazilië had de kans om het middelpunt te veroveren, maar de afgestaan ​​gelijkspel in Colombia (0-0) vernietigde hun hoop op het terugwinnen van de wereldtroon.

Lees ook: FIFA Ranking: De teleurstelling van de Blues

Wat Frankrijk betreft, ondanks hun overwinning in de Volkenbond drie jaar na het winnen van de Wereldbeker in Rusland, zullen ze tevreden zijn met een terugkeer op het podium ten koste van Engeland. Het lijkt onvermijdelijk verrassend dat een team met twee van de drie grote Europese titels die in Europa op het spel staan, tevreden moet zijn met toegang wanneer een land de ranglijst domineert, die de uitschakeling in de halve finales van het WK, in de kwartfinales van de Europese kampioenschappen en nog een keer in de halve finale van de Volkenbond. Of toen hij uitging in de kwartfinales van het WK en vervolgens verloor in de Copa America-finale.

Er wordt geen rekening gehouden met de nederlagen van België

Een andere vreemde opmerking is dat Frankrijk ook het land is dat sinds juni 2018 het minst heeft verloren en de introductie van het nieuwe rankingsysteem, dat alleen punten optelt of aftrekt op basis van de behaalde resultaten in elke wedstrijd (samenvattend, het team scoort punten voor een overwinning of een gelijkspel en verliest punten versus nederlaag). The Blues verloren al slechts drie wedstrijden – tegen Nederland, Turkije en Finland – toen België er zes verloor en Brazilië vier.

READ  Lee staat in het licht, Zaïre Emery is volhardend, Mbappé is gereserveerd

Maar zowel België als Brazilië kozen hun momenten om beter te verliezen. In feite wordt er geen punt afgetrokken in geval van een nederlaag tijdens de laatste fase van een grote competitie. De vier tegenslagen die België scoorde op het WK en het EK en dus tijdens de Volkenbond drukten de rekeningen van de Rode Duivels niet. Er werd rekening gehouden met de twee nederlagen die de Rode Duivels opliepen tegen Engeland en Zwitserland tijdens de groepsfase van de Nations League.

Frankrijk won echter ook in een lager tempo dan zijn rivalen, waarbij de mannen van Didier Deschamps 32 wonnen in 47 wedstrijden tegen 39 in 49 wedstrijden voor België en 34 in 46 wedstrijden voor Brazilië. Zo heeft de 12e gelijkspel die de Blues de afgelopen drie jaar hebben gescoord, ook een derde plaats gedeeld.