Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Frankrijk, België, Nederland… Welke landen schorten de banden met Londen op?

Met de kerstvakantie in aantocht is er in het VK een nieuwe stam van het coronavirus opgedoken, waardoor paniek in de EU is ontstaan. Tijdens een persconferentie op zaterdag 19 december zei premier Boris Johnson dat het virus zich verspreidde in Londen en het zuidoosten van het VK. Het is tot 70% besmettelijker dan de vorige soort.

De Britse regering beschrijft Een nieuwe soort “uit de hand”, Veel Europese landen Hebben besloten hun contacten met het Verenigd Koninkrijk te blokkeren Voor de komende weken.

Zoals Ierland en Canada, Frankrijk Besloten om op te schorten Al het contact met het eiland duurt 48 uur. “Alleen niet-ondersteunde vracht wordt herkend. De aankomsten van mensen of het verkeer naar het VK worden niet beïnvloed”, zei Maticken op zondag 20 december.

Voor zijn deel, Nederlandse overheid Opgeschort, lokale tijd tot 06:00 uur en tot 1 januari allemaal Passagiersvluchten vanuit het VK Na ontdekt te zijn in NederlandZaak besmet door een variant van het coronavirus Verspreidt zich over een deel van Brits grondgebied.

Ook niet-EU-landen maken zich zorgen

Londen heeft ook gezien dat andere landen deze banden met hen verbreken. Dit is de situatie Belgie, WHO Schort vliegtuigen en treinen op Uit de UK Aanstaande zondag 20 december om middernacht. Wat Duitsland betreft, de regering heeft alle banden verbroken Niet alleen uit Engeland, maar ook uit Zuid-Afrika Na het vinden van een variatie Govit-19 In deze landen.

Italië De Italiaanse minister van Buitenlandse Zaken Luigi de Mio maakte zondag bekend dat ook de vluchten met het Verenigd Koninkrijk zouden worden opgeschort. “Als regering hebben we de plicht om de Italianen te beschermen en om deze reden (…) gaan we tekenen bij de minister van Volksgezondheid. Bestelling om vluchten met Groot-Brittannië te stoppen“, Schreef hij op zijn Facebook-account, zonder aan te geven wanneer de maatregel van kracht zal worden.

READ  Leidt de sluiting van winkels in Nederland tot de komst van klanten bij grenswinkels?

Aanstaande maandag 21 december Rusland Kondigde een schorsing van vluchten met het Verenigd Koninkrijk van een week aan. “Deze beperkingen treden in werking op 22 december om middernacht Zal een week op zijn plaats blijven“, Zei de Russische regering in een verklaring

Buiten de EU, Koeweit, Iran, Zwitserland, El Salvador, Argentinië, Colombia, Chili, Saoedi-Arabië en Israël Het heeft ook vluchten vanuit het VK opgeschort.

Een vaccinatiecampagne onderweg

De ontdekking waarschuwt Europese leiders, vooral degenen die vrezen voor een derde golf van coronavirusgeweld Na de vakantie en wanneer gezinnen zich klaarmaken om samen oudejaarsavond door te brengen.

Als gevolg hiervan legde Zwitserland bijvoorbeeld deze maandag 21 december Een verplichte isolatie van 10 dagen Iedereen uit het Verenigd Koninkrijk of Zuid-Afrika probeert het sinds 14 december Beheer de distributie van deze nieuwe variant Het virus, dat Govt-19 uitzendt, werd gemeld in een persbericht van de overheid.

Dit slechte nieuws komt ook terwijl de EU zich voorbereidt Start uw vaccinatiecampagne, Begint zondag 27 december, volgens de voorzitter van de Europese Commissie Ursula van der Leyen. EU-experts geloven het echter Huidige vaccins tegen Govt-19 De Duitse regering maakte zondagavond bekend door te gaan met optreden tegen deze nieuwe druk.

De redactie beveelt u aan


Lees verder