Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Formule 1 | Officieel: Verstappen ontloopt straf, FIA wijst beoordelingsverzoek af

Max Verstappen krijgt geen straf voor het ongeval tussen hem en Lewis Hamilton in ronde 48 van de Grand Prix van Sao Paulo. De Nederlander riskeerde een penalty bij de laatste Grand Prix of aan het net in Qatar.

Mercedes F1 vroeg de stewards om het incident tussen de coureurs opnieuw te onderzoeken toen het paar nauw contact had in bocht 4 terwijl ze streden om de leiding. De commissarissen wezen hun verzoek om een ​​beoordeling af, hoewel er in de loop van de week nieuwe foto’s aan boord kwamen.

Het Duitse team voerde aan dat deze camera aan boord, die de acties van Max Verstappen tijdens het rijden laat zien, nieuw bewijs was waardoor het ongeval kon worden beoordeeld en een ander vonnis kon worden verkregen (de procedure werd afgewezen door de commissarissen in Brazilië).

De hoorzitting in twee fasen vond gisteren plaats in Qatar, in aanwezigheid van Ron Meadows, Andrew Shovlin, James Fowles (Mercedes F1), Michael Massey (FIA) en Jonathan Wheatley (Red Bull).

Mercedes leverde een video van het dashboard van Verstappen en 360-graden beelden van zijn auto waarop het ongeval te zien is. De commissarissen waren het erover eens dat het bewijsmateriaal nieuw was, niet beschikbaar voor de commissarissen op het moment van hun beslissing, en relevant.

Ze waren het er echter niet mee eens dat het videobewijs significant was en verwierpen daarom het verzoek van Mercedes om een ​​beoordeling. Ze wezen erop dat deze beslissing was: “Het is geen bevestiging of herziening van de beslissing van de gastheren die tijdens de race zijn genomen”.

READ  Nieuw-Zeeland verslaat Argentinië en bereikt de finale

De commissarissen waren van mening dat de materialen die ze op dat moment in hun bezit hadden, voldoende waren om hun beslissing om het incident niet te onderzoeken te ondersteunen. “Vaak moeten ze snel en op basis van een beperkte set informatie een beslissing nemen. De commissarissen hadden op het moment dat de beslissing werd genomen, het gevoel dat ze voldoende informatie hadden om een ​​beslissing te nemen, die toen grotendeels in lijn was met de directe feedback van de deelnemende coureurs na de race.”

“Als ze van mening waren dat de video van de camera aan de voorkant van Verstappen cruciaal was voor de beslissing, hadden ze het ongeval onderzocht – voor een onderzoek na de race – en zouden ze de beslissing hebben genomen zodra die video beschikbaar was. Ze zagen geen noodzaak om dat te doen.”

Mercedes-chef Toto Wolff, die de FIA-persconferentie bijwoonde toen het besluit werd aangekondigd, zei dat het team het niet verwachtte. “iets van het inzagerecht verkrijgen”Dat vooral toevoegen “Een kwestie van principe en filosofie”.

Het vonnis werd vervolgens vernietigd en toen hij hoorde van de uitkomst van de beslissing van de commissarissen, antwoordde Wolf: “Het was heel voorspelbaar. Ik denk dat we hier een discussie over wilden starten, dat doel is bereikt. We dachten niet echt dat het verder zou gaan.”.

“Het is een principekwestie, want als het zo blijft, betekent dit dat inhalen van buitenaf niet meer mogelijk is, omdat de bestuurder aan de binnenkant de volledige controle heeft over het nemen van bochten.”

READ  Girondins de Bordeaux vernietigen FFF!

“We wilden gewoon doorgaan, daar een oordeel over vellen en ons zo nodig aanpassen aan de volgende races. Je ziet dat sommige coureurs dezelfde mening hadden, daarom vroegen we de stewards om nog een keer te kijken.”

Van zijn kant zei Christian Horner, hoofd van het Red Bull-team, dat dit het geval is “Natuurlijk de juiste beslissing om de doos van Pandora niet te openen.”.