Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Filippo Ganna herwint zijn testtitel in Italië, Bok Mollema wordt gekroond in Nederland

De 25-jarige Gana won de titel al in 2019 en 2020. Vorig jaar moest hij, in volle voorbereiding op de Olympische Spelen, als vierde finishen en de driekleurige trui overlaten aan Matteo Sobrero, die dit jaar vierde werd met een tijd van 56 seconden. .

In Nederland won Bauke Mollema op 35-jarige leeftijd zijn eerste landstitel door de proeftijd in Emmen te winnen. De inwoner van Trek-Segafredo zette de tijd 33:03 op een baan van 29,4 km. Hij was de toekomstige gepensioneerde Tom Dumoulin (Jumbo-Visma), de winnaar van het viervoudige evenement, en Dan Hall (Trek Segafredo) respectievelijk 31 en 33 seconden voor.

Rin Tarama, 35, zorgde opnieuw voor zege voor Intermarche en Ante Joubert door de titel in Estland in Corima te winnen. Een nipte overwinning, Taaramäe en Tanel Kangert (BikeExchange-Jayco) finishten in dezelfde seconde na 34,8 km. Hij behaalde zijn zesde titel in de discipline, en de tweede op rij.

In Polen ging de overwinning voor de achtste keer naar Maciej Bodnar. Na een parcours van 51 km in Leonsen won de 37-jarige Total Energy-renner met 13 seconden voorsprong op Kamel Gradke (de winnaar van Bahrein).

Toms Skujins (Trek-Segafredo), 31, won in Letland, in Vangas (34 km) voor een derde nationale titel in de tijdrit.

Bij de vrouwen voegde de nieuwe horlogewereldkampioen en recordhoudster Eileen van Dijk, 35, haar vijfde Eredivisie-titel toe.

In Italië won de 30-jarige Elisa Longo Borghini voor de zesde keer de tijdrit.

# Belgische context Toon volledige context op [BelgaBox]

DAC / YDC