Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Experimentele behandeling, historisch uitgaansverbod in Nederland … Update over epidemiologie

Nieuwe regeling of voortzetting van de avondklok? Terwijl Frankrijk deze vraag stelt, heeft Nederland deze zondag pas zijn eerste uitgaansverbod uitgevaardigd sinds het uitbreken van de epidemie en het einde van de Tweede Wereldoorlog. Ondertussen heeft Duitsland aangekondigd dat het het eerste EU-land is dat een op antilichamen gebaseerde behandeling test die al werd gebruikt bij de voormalige Amerikaanse president Donald Trump.

Een update over de Govit-19-epidemie, die sinds eind december 2019 wereldwijd meer dan 2,12 miljoen mensen heeft gedood, en meer dan 99 miljoen epidemieën zijn bevestigd, volgens een rapport dat deze zondag om 12.00 uur is opgesteld.

  • Berlin zal een experimentele behandeling gebruiken

Minister van Volksgezondheid Jens Spann kondigde zondag aan dat Duitsland het eerste land zou worden dat een experimentele behandeling zou gebruiken op basis van synthetische antilichamen die aan Donald Trump worden toegediend tegen Govt-19. “De overheid kocht 200.000 doses voor 400 miljoen euro”, zei hij tegen de krant Zondagfilm, Wat verwijst naar 2000 euro per dosis.

Beperkt aanbod. 1 voor 2 maanden zonder verplichting

Een woordvoerder van het ministerie van Volksgezondheid zei dat patiënten de behandeling gratis zouden krijgen. Twee varianten van deze behandeling op basis van “monoklonale” antistoffen zullen volgende week in universitaire ziekenhuizen worden toegepast. Span benadrukte dat Duitsland “het eerste land in de Europese Unie” was dat dit type behandeling toepaste in de strijd tegen infectie. Beide versies van deze behandeling zijn in november in de Verenigde Staten goedgekeurd, maar hebben nog geen groen licht gekregen van de Europese regelgevende instanties.

Nederland genoot van de eerste avondklok van zaterdag tot en met zondag na de Tweede Wereldoorlog. Het is nu verboden om uw woning te verlaten tot minstens 9 februari, van 21.00 uur tot 04.30 uur. Elke overtreder krijgt een boete van 95 euro.

READ  Nederlaag tegen Nederland: alleen spijt!

Sommige vrijstellingen zijn mogelijk, vooral voor degenen die terugkeren van begrafenissen of voor degenen die moeten werken tijdens een uitgaansverbod, maar alleen op voorwaarde dat ze een bewijs van verplaatsing kunnen overleggen. Hondenbezitters mogen naar buiten zonder een certificaat af te geven.

  • Frankrijk probeert opsluiting te voorkomen

Frankrijk, dat al onder een strenge avondklok viel, verscherpte deze zondag zijn grenscontroles in een poging dit te vermijden. Een nieuwe gevangenis​ In Frankrijk is een negatieve PCR-test van minder dan 72 uur ’s nachts verplicht voor reizigers uit de Europese Unie. De verhuizing geldt al vanaf half januari voor reizigers uit andere landen.

In de krant ParijseMinister van Volksgezondheid Oliver Warren zei te wachten “om gecorrigeerd te worden voor de gevolgen van het uitgaansverbod”, dat deze week zal worden beoordeeld. “Als dit niet afneemt en variaties zich overal beginnen te verspreiden, zal de” regering “aanvullende maatregelen nemen”, waarschuwt hij. “En dat heet controle (…) Als we zien dat het virus zich sterk begint te ontwikkelen, sluiten we het af”. Regeringswoordvoerder Gabriel Attal zei dat er nog geen beslissing was genomen, maar “alle schoten liggen op tafel”.

  • Anticontrole demonstraties in Denemarken en Spanje

Een protest tegen de regering, georganiseerd door een extremistische groepering in Kopenhagen, leidde zaterdag tot incidenten, waarbij vijf mensen werden gearresteerd. Een etalagepop ontbrandde het beeld van premier Mete Frederickson.

Duizenden mensen protesteerden in Madrid tegen de maatregelen van de Spaanse regering om de epidemie onder controle te krijgen en veroordeelden het “cheating” -virus, aldus sommige demonstranten.

  • De regering van Brazilië is beperkt

Geconfronteerd met een nieuwe golf van Covit-19’s, besloot de staat Amazonas in Brazilië zaterdag om de verkoop van niet-essentiële items te controleren en te verbieden in een poging de sterke toename van vervuiling en sterfgevallen te beteugelen. De nieuwe controlemaatregelen, die volgen op een tien dagen durende avondklok, worden van kracht “gedurende zeven dagen vanaf 25 januari”, aldus lokale functionarissen in een verklaring.

READ  Nederlandse koning verontschuldigt zich voor betrokkenheid koninklijke familie bij slavernij - Mo News

Tijdens deze periode van beperkingen zullen alleen essentiële bedrijven open zijn, die alleen essentiële goederen kunnen verkopen, zoals voedsel, gezondheids- en hygiëneproducten en medicijnen. Slechts één persoon per huishouden zal geautoriseerd zijn om bedrijven te bezoeken die open zijn voor het publiek, en zal alleen worden geautoriseerd voor de distributie van essentiële goederen. De staat Amazonas, met een bevolking van 4,2 miljoen, lijdt aan intensive care-afdelingen en zuurstofgebrek.

  • Egypte begint te vaccineren

Egypte begint zondag zijn vaccinatiecampagne, te beginnen met gezondheidsdeskundigen. Mensen met chronische ziekten en ouderen zullen volgen.

China, na de Seychellen het grootste land in Afrika voor vaccinatie, heeft het Chinese vaccin geselecteerd uit de synoform die al in de Verenigde Arabische Emiraten, Jordanië, Servië en de Seychellen wordt gebruikt. Er worden ook doses van het Astrogenega-Oxford-vaccin verwacht. Volgens officiële bronnen waren er op zondagmiddag rond het middaguur meer dan 63,5 miljoen drugs verstrekt in ten minste 68 landen of gebieden.

  • De EU wil transparantie bij vertragingen bij vaccinatie

Charles Michael, voorzitter van de Raad van Europa, heeft geëist dat farmaceutische bedrijven “transparantie” tonen in de redenen voor de vertraging in de levering van de door AstraZeneca en Pfizer aangekondigde Govt-vaccins. “We willen de overeenkomsten uitvoeren die zijn geverifieerd door de farmaceutische bedrijven (…)”, bevestigde de voorzitter van de Raad die de 27 lidstaten van de Europese Unie vertegenwoordigt.

“Soms moeten we onze handen uit de mouwen steken en vechten om de redenen voor de aangekondigde vertragingen op te helderen”, vervolgde hij. “Maar toen Pfizer enkele weken vertraging aankondigde, zagen we dat we resoluut handelden, lieten we onze eieren op tafel vallen en tenslotte werden de aangekondigde vertragingen voor enkele weken verminderd”, zei hij. Charles Michael begreep echter de industriële problemen waarmee laboratoria worden geconfronteerd.

READ  Passagiers die van Nederland naar Duitsland reizen, moeten aan de grens een negatieve COVID-test laten zien

  • Nieuw-Zeeland: eerste lokale casus sinds november

Nieuw-Zeelandse gezondheidsfunctionarissen zeiden zondag dat ze het eerste lokale geval van het nieuwe coronavirus in meer dan twee maanden hadden geregistreerd. Een 56-jarige vrouw keerde onlangs terug uit Europa en testte positief tien dagen na een verplichte isolatie van twee weken. Dat merkte ze enkele dagen voordat ze werd getest op symptomen van het coronavirus.

Een intensieve zoektocht naar contactgevallen werd gestart toen de vrouw en haar man besmet raakten en enkele dagen doorbrachten in de regio Northland ten noorden van de archipel. Ze zouden naar ongeveer dertig plaatsen zijn gegaan. Minister van Volksgezondheid Chris Hipkins zei dat het te vroeg was om te beslissen of de volledige of gedeeltelijke controle hersteld moet worden.


meningen

Boeken

Pierre Azouline, journalist, schrijver, lid van Concord Academy en columnist voor L Express.Geschreven door Pierre Assouline

Nieuwe dingen

Jean-Laurent Cosley.Jean-Laurent Cosley

Ultimatum

Krediet: Laura AquavivaGeschreven door Christoph Toner

Overheidstraining

Solo Morin, commentator van de Jean-Jaros Foundation, waarschuwt in zijn laatste artikel voor de omvang van de democratische crisis.Geschreven door Solo Morin