Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Euro 2024: Is hun team beter ontwikkeld dan het onze?  Toen Kylian Mbappé werd onderworpen aan gewelddadig ingrijpen door de Nederlandse coach

Euro 2024: Is hun team beter ontwikkeld dan het onze? Toen Kylian Mbappé werd onderworpen aan gewelddadig ingrijpen door de Nederlandse coach

Basis
Afgelopen oktober, voorafgaand aan de kwalificatiewedstrijd voor Euro 2024 tegen Frankrijk, begon Ronald Koeman, de Nederlandse coach, een echte verbale confrontatie met Kylian Mbappe, die reageerde met een brace. De nummer 10 van The Blues zal volgend jaar juni nog steeds op hem kunnen reageren, tijdens de wedstrijd van Nederland tegen de Blues.

Een paar maanden voor het EK van 2024 leidt de loting tot een nieuwe face-to-face confrontatie tussen Frankrijk en Nederland in Groep D. Al voor de aftrap was de sfeer echter al grimmiger geworden, na de uitspraken van Ronald Koeman tegen Kylian Mbappé.

Lees ook:
Loting EK 2024: YouTuber Jarvo69 verstoort het feest met een gewaagde ringtone!

Tijdens een persconferentie in Amsterdam afgelopen oktober nam Koeman geen blad voor de mond. Deze provocaties komen vóór de kwalificatiewedstrijd voor Euro 2024, waar de Blues met 2-1 wonnen dankzij een brace van Mbappé.

Lees ook:
met betrekking tot. Loting EK 2024: Franse tegenstanders, groepsformaties en reacties… Herbeleef de concertfilm

De strategie van Ronald Koeman?

De Nederlandse coach aarzelde niet om het niveau van de Franse nationale ploeg in twijfel te trekken. De media en sociale netwerken stonden in vuur en vlam, vooral na de overwinning van de Blues, waardoor er een gespannen context ontstond rond deze verwachte onderlinge confrontatie op Euro 2024.

Lees ook:
Euro 2024: The Blues erven een sterke ploeg, maar die ligt binnen hun bereik

Misschien zijn deze agressieve uitspraken een strategie om het Franse nationale team te destabiliseren of slechts een uiting van vertrouwen van de Nederlandse coach in zijn team. Maar over de groene rechthoek bestaat geen discussie: de Blues waren beter.

READ  Voetbal Paris Saint-Germain - Paris Saint-Germain: Sarabia zoekt uitgang zonder de sleutel te hebben

Lees ook:
Euro 2024: Geïnstalleerd in de nummer 1 cap, waarom het Franse nationale team nog steeds een zeer sterke ploeg kan erven

De Blues-aanvoerder krijgt nog steeds de kans om te reageren met zijn prestaties in de volgende wedstrijd van volgend jaar juni. De spanning neemt al toe in afwachting van deze elektrische wedstrijd tussen Frankrijk en Nederland op Euro 2024.