De Red Lions verliezen in hun tweede wedstrijd van het toernooi van Nederland

Na woensdag Nieuw-Zeeland (4-0) te hebben verslagen, verloren de Red Lions van Nederland met vijf doelpunten tegen drie in hun tweede wedstrijd op het WK Junioren Hockey, donderdag in Kuala Lumpur, Maleisië.

Zaterdag, tijdens hun derde en laatste wedstrijd in Groep D, zullen ze Pakistan moeten verslaan om een ​​van de twee tickets te winnen waarmee ze zich kunnen kwalificeren voor de kwartfinales.

Tegen Jong Oranje lieten de spelers van Jeroen Bart de eerste tien minuten de storm voorbijgaan, maar Oranje opende in de eerste wedstrijd de score via Timo Boers (9e). De Belgen maakten gelijk en namen met bijna 100 procent succes de leiding op een computer van Hugo Labouchere (10e) en Maximilian Langer (12e) rondden het af. Nederland profiteerde van een beetje geluk om voor het einde van de eerste helft weer op 2-2 te komen, maar Labouchere wist een voorzet van Casper van der Veen (18e minuut) helaas in eigen doel af te buigen.

In de tweede helft zette Labouchere een schot om (35), maar Lukas Finn bracht zijn ploeg in het derde kwart weer op gelijke hoogte (40), voor aanvoerder Mino Boeren, in de zesde en laatste minuut van de Bataaf (53) en Boer, in de beroerte. (60) Zorgt voor overwinning voor Oranje.

In de andere groepswedstrijd won Pakistan met 4-0 van Nieuw-Zeeland.

In het klassement na twee dagen voeren Pakistan en Nederland de groep aan met 4 punten, voor België (3 punten) en Nieuw-Zeeland (0). Zaterdag (13.00 uur Belgische tijd) sluiten de Red Lions hun eerste ronde af tegen Pakistan, terwijl Oranje tegen de Nieuw-Zeelanders geen moeilijkheden meer zal ondervinden.

READ  Yellow Tigers: België behaalde hun derde overwinning in de Nations League door Bulgarije te verslaan

De eerste en tweede uit elke groep plaatsen zich voor de kwartfinales op dinsdag, gevolgd door de halve finales die aanstaande donderdag op het programma staan ​​en de finale op zaterdag 16 december.