Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Manchester City valt ten koste van Aston Villa en laat de derde plaats over aan de concurrent

Manchester City valt ten koste van Aston Villa en laat de derde plaats over aan de concurrent

Manchester City bleef drie gelijke spelen verwijderd in de Premier League, wat niet echt strookt met de gewoontes van de ploeg, en donderdagavond hadden ze op Villa Park veel te lijden tegen een ploeg die slechts één punt voorsprong had in het klassement. aan het begin van de wedstrijd, om uiteindelijk verslagen te worden en in zekere zin heel logisch (0-1). Zo overtrof zijn concurrent hem in het klassement en bezette hij de derde plaats.

De mannen van Pep Guardiola, die het zonder Kevin De Bruyne en Jeremy Doku (geblesseerd) en Rodri en Jack Grealish (schorsing) moesten stellen, hadden het enorm moeilijk in de eerste helft en worstelden met hun dringende en aanvallende spel. , terug uit schorsing, in het midden. Leon Bailey (6 en 22) en Pau Torres (7) riepen Ederson op, en Douglas Luiz weigerde zijn kopbal te scoren, omdat de bal van Lucas Digne voor zijn voorzet uitkwam (45).

Burgers in dit alles? Hun weinige diepgaande acties hadden echter kwetsend kunnen zijn. Erling Haaland dacht dat hij in dezelfde actie twee doelpunten had gescoord, maar zijn schot en vervolgens zijn kopbal werden geblokt door Emiliano Martinez (11). Maar in de tweede helft waren ze minder bedreigend, ondanks hun dominantie in het begin.

READ  video. UBB-Stade Toulousain: “Het kan niet...” Had de beslissende poging van Pierre Bouchaton gelijk?

De aanvankelijk voorzichtige spelers van Unai Emery hervatten hun inspanningen op het middenveld en zetten de Mancunians snel onder druk. Daarom werden ze logischerwijs beloond. En het was deze Devil Billy, startend vanaf zijn rechterkant, die Ederson kwam misleiden, met een schot geblokt door Ruben Dias (74). Douglas Luiz had de score kunnen verdubbelen als zijn schot niet op de paal was gevallen (86e minuut). Het volstaat te zeggen dat de overwinning van de Villans, een record van veertiende op rij op eigen veld, verdiend was, aangezien City al tien jaar ongeslagen was.

Manchester United stelt zichzelf gerust tegen Chelsea

Ook al is hun klassement momenteel niet in lijn met hun ambities, Manchester United presteert nog steeds minder slecht dan Chelsea en woensdagavond hadden de Rode Duivels de overhand op Blauw-Zwart. Ondanks een gemiste strafschop van Bruno Fernandes (9e) kwam het licht voor de Mancunians van Scott McTominay.

De Schotse middenvelder, die op de achtste dag al twee reddingen had gescoord tegen Brentford (2-1), scoorde ’s avonds twee doelpunten voor United: de eerste uit een linkertrap (19), en de tweede uit het hoofd na een perfecte bal. voorzet van Jarnacho. (69). Ondertussen maakte Chelsea voor het einde van de eerste helft gelijk via Palmer (45), maar de Londenaren vielen opnieuw.