Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Bayer Leverkusen – Jeremy Frimpong negeert Ghana: ‘Ik focus op Nederland’

Bayer Leverkusen – Jeremy Frimpong negeert Ghana: ‘Ik focus op Nederland’

Jeremy Frimpong zegt dat hij zich op Nederland concentreert en geen plannen heeft om voor Ghana te spelen. De rechtsback wordt ondanks zijn vooruitgang in Nederland in verband gebracht met een mogelijke nationaliteitsverandering.

De verdediger van Bayer Leverkusen speelde voor Nederland Onder 19, Onder 20 en Onder 21, voordat hij in oktober zijn debuut maakte in de Euro 2024-kwalificatiewedstrijd tegen Frankrijk.

Over zijn internationale toekomst zei de 22-jarige dat hij blij is om zijn eerste interland met Nederland te spelen. “Het was goed om eindelijk mijn debuut te maken. Bovendien was de wedstrijd tegen Frankrijk, dus het was een goede wedstrijd. Ik was erg blij.” aangekondigd aan Vreugde sport.

Frimpong gaf ook toe dat de technische functionarissen van Black Star contact met hem hadden opgenomen om van nationaliteit te veranderen. “Ja, de coach heeft mij gebeld. Ik heb een gesprek met hem gehad, maar mijn besluit staat al vast.” Bevestig het.

Op de vraag of hij soms wedstrijden in Ghana kijkt, antwoordde de verdediger: ‘Nee, ik concentreer me op het spel.’ ‘Nee, ik concentreer me op Nederland.’

Frimpong werd geboren uit Ghanese en Nederlandse ouders, maar liet eerder doorschemeren dat hij niet voor de Black Stars wil spelen.
In een interview gegeven aan De Telegraaf Hij maakte in 2021 bekend dat het enige land dat hij wilde vertegenwoordigen Nederland was.

“Ik ben in Nederland geboren, dus voor mij is het simpel: ik wil voor Oranje spelen (nvdr: het Nederlands elftal).”hij kondigde aan.

De verdediger kwam op negenjarige leeftijd bij Manchester City en bracht bijna tien jaar door in de beroemde academie van de club. Frimpong sloot zich vervolgens in 2019 aan bij de Schotse gigant Celtic voordat hij in 2021 naar Bayer Leverkusen in de Bundesliga verhuisde. Hij scoorde dit seizoen zes doelpunten en gaf zeven assists in alle competities voor de Bundesliga-club.