Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Emmanuel Macron zal op 11 en 12 april op staatsbezoek zijn

Emmanuel Macron zal op 11 en 12 april op staatsbezoek zijn

Frankrijk en de Nederland Over twee maanden wordt de aandacht getrokken. Emanuel Macron Premier Mark Rutte maakte maandag bekend dat hij op 11 en 12 april een staatsbezoek brengt aan dit andere land van de Europese Unie.

“Dit wordt een unieke kans om onze vriendschap te vieren”, zei hij na een ontmoeting met het staatshoofd in Den Haag. Europese top 9 en 10 februari.

Onenigheid over de financiering van veranderingen in het milieu

De twee leiders bespraken tijdens een persconferentie ook de Europese reacties op een omvangrijk Amerikaans subsidieprogramma voor groene industrieën. Mark Rutte was tegen het accepteren van nieuwe Europese fondsen en benadrukte vooral dat eerst de beschikbare middelen moeten worden aangeboord. “Europa heeft al veel geld in de tank”, of het nu de “jaarbegroting” van de EU is of het Europese reddingsfonds dat na de Covid-19-crisis is bijeengebracht.

Sinds zijn bezoek aan Washington begin december heeft Emmanuel Macron gemanoeuvreerd om de Europese Unie ervan te overtuigen krachtig te reageren op het Amerikaanse klimaatveranderingsplan van 420 miljard dollar, dat genereuze kredieten voor belastingen en subsidies biedt. Hernieuwbare energie. Parijs wil dat Europa op een gelijk speelveld staat.

“Tot dan heerste er een politiek stilzwijgen over de kwestie. Ik heb mijn voet in de pot gestoken door uit te leggen dat dit een probleem voor ons is”, merkte de Franse president op. Maar geconfronteerd met tegenstand van zogenaamde “zuinige” landen zoals Nederland, gaf hij toe dat het nodig was om zijn toevlucht te nemen tot beschikbare fondsen. “Dan gaan we kijken of we nieuw geld willen.”

READ  Mobiele telefoons worden verboden in de klaslokalen